Iarna face prăpăd în Moldova

Iarna face prăpăd în Moldova

Aproximativ 200 de familii din comuna Ripiceni, judeţul Botoşani, au rămas, duminică, fără energie electrică, din cauza vântului puternic.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu, tot din cauza vântului puternic mai mulţi arbori au căzut, blocând căi de acces din localităţile Botoşani, Baisa şi Frumuşica, fiind necesară intervenţia pompierilor.

Având în vedere Codul galben de inundaţii valabil pentru judeţul Botoşani, specialiştii ISU au decis monitorizarea râurilor Miletin, Buhai şi Başeu.

Peste 9.000 de consumatori au rămas, duminică, fără energie electrică în judeţul Suceava, dintre care câteva sute în municipiul reşedinţă.

Prefectul Constantin Harasim a declarat că echipele E.ON se află în teritoriu pentru a remedia avariile.

Totodată, circulaţia rutieră în zona de munte a judeţului Suceava se desfăşoară în condiţii de iarnă, fiind îngreunată din cauza zăpezii, iar în zona de responsabilitate a Secţiei Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc se acţionează cu 14 utilaje de deszăpezire.

Potrivit prefectului, autovehiculele mari au avut dificultăţi, în cursul dimineţii de duminică, pe tronsonul Vatra Dornei – Mestecăniş, TIR-urile circulând cu viteză mică. În jurul orei 7,30, s-a luat decizia ca traficul greu să fie oprit pentru o jumătate de oră, astfel încât utilajele de deszăpezire să poată interveni pentru îndepărtarea zăpezii de pe şosea.

Aceeaşi decizie s-a luat şi pentru tronsonul Câmpulung Moldovenesc – Pasul Mestecăniş.

Prefectul a spus că nu s-au semnalat probleme deosebite în urma ninsorii căzute în ultimele ore, iar autovehiculele grele erau echipate corespunzător.

Pe DN 18, pe raza localităţii Cârlibaba, traficul a fost întrerupt temporar pentru a se degaja carosabilul, după ce mai mulţi arbori au fost doborâţi de vânt şi au blocat drumul.

Judeţul Suceava se află sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol până la ora 18,00 şi de cod galben până duminică seara, la ora 20,00.

Potrivit Centrului Judeţean de Coordonare a Situaţiilor de Urgenţă Suceava, dintre cele 13 localităţi afectate de defecţiuni la reţeaua de distribuţie a energiei electrice, 8 au rămas total nealimentate, respectiv Costileva de Sus, Hânţești, Volovăţ, Iaslovăţ, Bălcăuţi, Calafindești, Șerbăuţi și Negostina, și 5 parţial nealimentate, respectiv Suceava, Rădăuţi, Siret, Izvoarele Sucevei şi Moldova Suliţa.

Totodată, lucrători ai ISU Suceava au intervenit duminică pentru defrişarea a doi arbori doborâţi de vânt, în municipiul Suceava, pe străzile Simion Florea Marian și Aleea Dumbrăvii.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.