Iartă-l, Doamne, că nu ştie ce face!

Iartă-l, Doamne, că nu ştie ce face!

Momente de un penibil aparte contabilizate de ALDE Iaşi la sfârşitul săptămânii trecute. În prim-plan, cum era de aşteptat, celebrul politician local (la el acasă) Vasile Şalaru!

Aşadar, joi, 11 februarie, la o oră destul de târzie, un cotidian local din Iaşi titra cu litere de-o şchioapă: „ALDE Iaşi intră în febra alegerilor”. În articol se spunea că filiala ieşeană a ALDE a pus la punct un protocol de colaborare cu PSD pentru alegerile locale. „Sunt trei ani şi jumătate de colaborare fructuoasă cu PSD, perioadă în care foarte multe dintre proiectele propuse de Alianţa Liberalilor şi Democraţilor s-au realizat (…) Dacă vorbim în termeni sportivi, atunci când echipa câştigătoare nu se schimbă, nici noi nu vom schimba partidele cu care vom colabora. Dorim o majoritate în Consiliul Local şi în Consiliul Judeţean alături de PSD, la fel ca şi în Parlamentul României după alegerile din noiembrie”, declara Vasile Şalaru în articolul menţionat. Preşedintele executiv al ALDE Iaşi continua: „În cel mai scurt timp, filiala Iaşi a ALDE va evalua şansele pe care le are în fiecare unitate administrativ-teritorială din judeţ şi va decide dacă în unele localităţi va solicita sprijinul PSD sau dacă îl va acorda condiţionat social-democraţilor, pentru maximizarea şanselor candidaţilor noştri (…) De asemenea, suntem convinşi că vom putea contribui la rezolvarea problemelor comunităţilor locale alături de social- democraţi”!

Ce să vezi, însă. Vineri, 12 februarie, undeva la orele prânzului, articolul amintit dispare de pe site-ul publicaţiei locale şi în locul său apare alt material, intitulat de această dată „ALDE Iaşi se pregăteşte de alegerile locale din vară”! Articolul cu mult-mult mai scurt decât precedentul arată în felul următor (nu am făcut nicio modificare): „Filiala ieseana a Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE) nu a luat inca o decizie finala la acest moment cu privire la aplicarea protocolului national de colaborare cu PSD pentru alegerile locale din vara acestui an. Aceste aspecte au fost transmise de Vasile Salaru, presedintele executiv al filialei iesene a formatiunii politice. Abia in perioada urmatoare, reprezentantii partidului se vor decide asupra modului de abordare a scrutinului electoral din vara”.

În timp ce Şalaru se sucea de seara până dimineaţa, Varujan Vosganian, preşedintele ALDE Iaşi, declara undeva în judeţul Timiş, vineri, 12 februarie: „În același timp, pentru a face şi câteva clarificări privind protocolul pe care l-am încheiat cu PSD, pentru a nu lăsa niciun dubiu în legătură cu natura lui. Şi aş vrea să fie foarte clar că este vorba de un protocol de colaborare politică, nu este vorba de un protocol care să constrângă filialele noastre la liste comune peste tot în ţară. Listele comune vor fi acolo unde se maximizează şansele celor două partide şi vor fi pe sistemul în care câştigă ambele părţi, în sensul că susţinerea unui candidat va fi compensată de susţinerea altui candidat din partea celuilalt partid. Iar obiectivul nostru, al ALDE, este acela de a avea pe cortexul administraţiei româneşti o corespondenţă a numărului de voturi (…)”! (sursa: cotidianul Ziua de Vest).

Acum, să recapitulăm:

– joi seara, Şalaru se crede pe cai mari, în sensul că spera la o forţare a mâinii PSD Iaşi, şi face declaraţii de toată jena în presa locală

– vineri la prânz, acelaşi Şalaru solicită cotidianului care a publicat textul să-l scoată de pe site (dacă veţi căuta pe Google „ ALDE Iaşi intră în febra alegerilor”, nu veţi mai găsi nimic)

– ce nu ştie Vasile Şalaru este că articolul a rămas în continuare pe versiunea de mobil a cotidianului (site-ului) respectiv

– tot vineri la prânz, certat (puţin spus) de şefii de la Bucureşti, Şalaru solicită un nou „favor” şi apare textuleţul intitulat „ALDE Iaşi se pregăteşte de alegerile locale din vară”

– tot vineri după-amiază, undeva în judeţul Timiş, Varujan Vosganian face nişte declaraţii care-l cam lasă în offside pe marele strateg Vasile Şalaru (!)

Concluzia: „Iartă-l, Doamne, că nu ştie ce face!” De altfel, la ce te poţi aştepta de la un om care, fiind secretar de stat în ministerul Educaţiei, le indică elevelor cum să se descurce în viaţă:pieptul în faţă, dosul în spate şi ochii roată după fraieri”!

alde-iasi-11alde-iasi-41alde-iasi-31alde-iasi-21

Sursa foto: Facebook + Google

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.