Iașiul cumpără 88 de autobuze Isuzu

Iașiul cumpără 88 de autobuze Isuzu

Firma Isuzu a câștigat licitația pentru livrarea de autobuze noi la Iași. 88 de vehicule vor ajunge la Iași, valoarea contractului fiind de peste 15 milioane de euro. Un autobuz costă 774.800 lei (190.000 euro).

„Procedura publică de achiziție privind utilizarea creditului BERD în vederea completării parcului de autobuze pentru municipiul Iași a fost finalizată. Un lucru important este faptul că ne-am propus să achiziționăm în jur de 75 de autobuze, dar am reușit să achiziționăm 88 de bucăți. Furnizorul va fi Anadolu Isuzu. În perioada următoare vom semna contractul și vom stabili graficul de furnizare. Primele autobuze vor sosi după trei luni de la data semnării contractului, iar următorul lot după alte trei luni”, a declarat Mihai Chirica.

Garanția este de 24 de luni, societatea urmând a asigura partea de prevenție și planificare a mentenanței.

Autobuzele vor fi de tip Euro 6, vor avea o lungime de 12 metri și o lățime de 2,5 metri, câte trei uși cu două pliuri duble, vor putea transporta minim 90 de pasageri și vor avea minim 25 de scaune. Mijloacele de transport în comun vor avea podeaua joasă, acces pentru persoane cu dizabilități și spațiu rezervat pentru scaun. De asemenea, vor avea aer condiţionat în salonul de pasageri și în cabina conducătorului auto.

La licitația privind cumpărarea de autobuze noi, în baza creditului contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), au participat 17 firme.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.