Iaşiul râde în hohote. Tehnocratul Mihai Chirica a ajuns şef la PSD!

Iaşiul râde în hohote. Tehnocratul Mihai Chirica a ajuns şef la PSD!

Tehnocratul Mihai Chirica a ajuns şef (interimar) la Organizaţia Judeţeană a PSD Iaşi. Liviu Dragnea a făcut ieri anunţul, iar Mihai Chirică (ştiu că e de râs, dar numai aşa îl alintă Dragnea) a făcut tot ieri primele declaraţii din noua postură.

Nu mă duc la răzbunare sau la revanşă. Sunt primar egal cu toţi primarii PSD din judeţ, iar din acest moment ei vor avea un căpitan de echipă”, spune Chirică pe jurnalvirtual.ro. Întrebat de acelaşi site dacă îl va exclude pe consilierul judeţean Cristi Stanciu (pe care l-a acuzat de multe ori de trădare) din partid, „revoluţionarul” primar al Iaşiului spune: „Îmi era la îndemână excluderea, puteam cere acest lucru în cadrul BPN. Dar nu m-am dus acolo cu sabia, să tai capete”.

Aproape că suntem obligaţi să facem două mici comentarii:

1. „Căpitan de echipă”? Ha ha ha ha…! Pe bune? Deja se visează căpitan! Pe când voievod? Sau pe când preşedinte PSD la nivel naţional? Oricât de metaforică ar fi fost exprimarea, un om care nu poate să-şi conducă nici mâna lui de adepţi, e greu să fie privit de cineva drept „căpitan”. Aşadar, aroganţă sau necunoaştere? Nu uitaţi, însă, că şi necunoaşterea asta e de mai multe feluri (de exemplu, necunoaştere inconştientă)!

2. Zice că nu s-a dus la Bucureşti să taie capete! Este de-a dreptul demenţial. Ăsta ori se crede în faţa porţii sale certându-se cu avioanele ori la şedinţele de tineret, unde aroganţa maximă pe care şi-a permis-o a fost să arunce cu fularul pe masă!!! E bun, ce să mai!

Haideţi să mai dăm o declaraţie de-a lui: Politica se va schimba total în PSD, iar cine nu înţelege asta are trei posibilităţi: retrogradează, stagnează sau pleacă. În privinţa domnului Stanciu se poate merge şi pe varianta unei concilieri monitorizate” (ziarul „Evenimentul”).

Care PSD, domnule Chirică, că parcă eraţi tehnocrat susţinut de PSD! Ha ha ha…..

Citeşte doar atât: „Mihai Chirica a cheltuit deja bugetul Iașiului pe 185 de ani!”

Dincolo de glume, trebuie să punem, totuşi, câteva întrebări (la care aşteptăm şi răspuns):

1. Liviu Dragnea vrea să mute atenţia DNA de la el spre Iaşi? Oricât de corecţi ar fi nişte oameni, riscul de a băga degeţelul în butoiul cu miere este foarte mare pentru oricine ajunge la putere, nu numai pentru Mihai Chirica sau Maricel Popa! Exemplele prezentate de DNA până acum sunt mai mult decât concludente!

2. Haideţi să vedem ce scor va scoate PSD Iaşi la parlamentare şi dacă Mihai Chirica va rămâne… căpitan de echipă!

3. Dar până atunci, aşteptăm listele pentru parlamentare…. Va fi Sorin Avram Iacoban pe listă? Cum îi va împăca pe Camelia Gavrilă şi Tudor Ciuhodaru? Ce va face dacă Dragnea îl va băga forţat pe listă pe Viorel Blăjuţ (pe care-l vede duşman declarat)?

4. Ce se va întâmpla dacă Liviu Dragnea va fi condamnat în acest al doilea dosar? Va cam face puşcărie, iar şefia PSD va fi preluată de altcineva (cică o doamnă care s-ar putea să vrea altceva pentru Iaşi, nu un june-prim)!

5. Oare câţi membri va avea PRU la Iaşi după prima şedinţă de birou judeţean prezidată de Mihai Chirica (secundat de Maricel Popa)?

6. Va ţine până la alegerile din iarnă dragostea dintre Mihai Chirica şi Maricel Popa?

Până la aflarea acestor răspunsuri nu ne rămâne decât să-i ţinem pumnii noului căpitan de echipă care a început deja reconstrucţia PSD Iaşi (parcă aşa spun cronicarii sportivi, nu?)!

P.S. Nu avem atât de multe emoticoane cât am vrea să punem!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.