Iașiul, vinovat de trimiterea României în faţa Curţii Europene de Justiţie. Chirica se disculpă

Iașiul, vinovat de trimiterea României în faţa Curţii Europene de Justiţie. Chirica se disculpă

Comisia Europeană a decis joi să trimită România alături de alte cinci ţări la Curtea Europeană de Justiţie pentru nerespectarea standardelor UE privind calitatea aerului.

România, Ungaria şi Italia au fost trimise în faţa Curţii din cauza nivelurilor ridicate de particule în suspensie în timp ce Germania, Franţa şi Marea Britanie au încălcat valorile limită de dioxid de azot.

Comisarul european pentru Mediu a declarat că, în ultimii zece ani, aceste state au primit suficiente ”ultime şanse” pentru a remedia situaţia.

„Noi chiar nu avem nicio vină aici pentru că raportul luat de pe europa.eu vorbește despre creșterea poluării datorată vehiculelor, este o măsură ca urmare a eliminării taxei de mediu fără a pune nimic în locul ei. Eu, personal, am fost primul din țară care am protestat, deci, dimpotrivă cred că ar fi trebuit ca voi (n.r. – presa) să prezentați, dacă considerați că este oportun, că Iașul a atras atenția acum aproximativ un an că este cea mai mare gogomănie care s-a inventat la nivel național cu importul de mașini vechi. În ultima instanță, ăsta e substratul acelei acțiuni depuse la Curtea Europeană”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.