Iaşiul vrea 700 de milioane de euro prin PNDL

Iaşiul vrea 700 de milioane de euro prin PNDL

În cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, judeţul Iaşi a depus 689 proiecte în valoare totală de 770.32 milioane euro, din care 731.09 milioane euro fonduri de la bugetul de stat şi 39.23 milioane euro fonduri de la bugetele locale.

Consiliul Judeţean Iaşi a depus 31 de proiecte care vizează modernizarea infrastructurii rutiere, învăţământ, sănătate şi asistenţă socială în valoare de aproximativ 115 milioane euro.

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2017-2020 urmează să fie finanţate 9.500 de obiective din întreaga ţară, în baza unei sume de 30 miliarde lei (6,5 miliarde euro), în credite de angajament. Programul va asigura finanţarea la nivel naţional a 5.000 de obiective, apă, drum, canalizare, dispensare, 2.500 de creşe şi grădiniţe şi 2.000 de şcoli care necesită autorizaţie de funcţionare. Guvernul are ca prioritate asigurarea celor 10 servicii de bază în satul românesc: apă, canalizare, dispensare, şcoli, grădiniţe, drumuri, iluminat public, poduri, cămine culturale şi biblioteci.

Toţi primarii din judeţ au depus proiecte pentru dezvoltarea comunităţilor pe care le reprezintă. Vreau să insist pe parteneriatul strategic Guvern – Consiliul Judeţean – primari. Avem toate premisele necesare ca peste 3 ani şi jumătate să ne prezentăm cu fruntea sus în faţa iesenilor care ne-au ales. Şi în cadrul PNDL precedent judeţul Iaşi a accesat o sumă consistentă din fondurile guvernamentale”, a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

La nivelul PNDL precedent, judeţul Iaşi a beneficiat de a treia alocare pe ţară, de peste 600 milioane de lei (293 proiecte finanţate).

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.