Ieșean salvat în ultimul moment de salvamontiști

Ieșean salvat în ultimul moment de salvamontiști

Un bărbat de 48 de ani, din Iași, insulino-dependent, a fost salvat în ultimul moment de salvamontiștii nemțeni, care l-au transportat la baza din Durău. Bărbatul a urcat pe Muntele Ceahlău fără să-și administreze medicația.

„Bărbatul s-a prezentat la Baza de Intervenții Dochia solicitând insulină, deoarece urcase cu o zi înainte și își uitase medicamentele în mașină. Cum noi nu deținem în baremul medicației de urgență un astfel de medicament i-am recomandat fie să coboare, fie să trimită pe cineva din grup să îi aducă medicamentul de la mașină. Persoana avea nevoie de trei administrări pe zi pentru a ține glicemia sub control”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

La scurt timp, bărbatul a cerut iar sprijinul salvamontiștilor, acesta acuza o creștere rapidă a indicelui glicemic, vărsături și scaune diareice. „Deoarece starea se deteriora rapid și vizibil, s-a hotărât evacuarea de urgență. A fost transportat în Stațiunea Durău de unde l-a preluat o ambulanță. Transportul efectuat în poziție de siguranță a fost extrem de dificil, victima vărsând de mai multe ori, atât pe timpul transportului cu UT 2000, cât și în autospeciala de intervenție care a venit să-l preia la cota 1.300”, a completat Raul Papalicef.

În apropiere de stațiunea Durău, bărbatului i s-a administrat oxigen.

Salvamontiștii susțin că operațiunea a fost dificilă și riscantă, existând probabilitatea ca bărbatul să intre în comă hiperglicemică, sau șoc hipovolemic.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.