Ieșeanca Doina Azoicăi (Societatea Română de Epidemiologie): „E o datorie civică și morală a părinților să-și vaccineze copiii”!

Ieșeanca Doina Azoicăi (Societatea Română de Epidemiologie): „E o datorie civică și morală a părinților să-și vaccineze copiii”!

Președintele Societății Române de Epidemiologie, ieșeanca Doina Azoicăi, a declarat, duminică, la un seminar pe tema vaccinurilor, organizat la Govora, că părinții au o datorie civică și morală de a-și vaccina copiii.

„Este o datorie civică, dacă vreți, a părinților, și o datorie morală față de propriul lor copil să înțeleagă foarte bine care sunt beneficiile vaccinării, care sunt, bineînțeles, și limitele vaccinării, și, totuși, să accepte că programele naționale de vaccinare nu sunt împotriva omului, ci, dimpotrivă, sunt pentru a proteja o colectivitate și face în așa fel încât să avem posibilitatea să ținem sub control niște boli la care suferința există, chiar dacă este, să zicem, vorba de o evoluție benignă. Nu pot să exclud faptul că sunt niște suferințe și niște cheltuieli colaterale care înseamnă absența părintelui de la serviciu, medicamentele, cheltuielile pe care spitalul poate să le angajeze în caz de spitalizare etc. Adică, trebuie să înțelegem că nu este nici moral și nici eficient să las bolile acestea pe care pot să le previn printr-o măsură care îmi dă o certitudine, să nu le împiedic și să nu mă supun acestor reguli pe care înainte părinții nu le-au încălcat”, a spus Doina Azoicăi.

Aceasta a mai spus că poate ar fi potrivită și o măsură prin care vaccinarea să fie obligatorie, deși discuțiile în jurul acestui termen i se par exagerate.

„O măsură represivă poate să antreneze o reacție paradoxală, mai ales în momentul de față. Dacă vorbeam acum 30 de ani, poate că nu era atâta opoziție ca acum. Părerea mea este că dacă lucrurile evoluează în continuare așa, soluția nu este numai să încercăm să-i convingem, ci să găsim anumite modalități prin care să-i facem să respecte niște reguli”, a menționat Doina Azoicăi.

Președintele Societății Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi, a susținut o prezentare intitulată „Între mit și realitate în vaccinare”, în cadrul unui seminar organizat la Govora, în perioada 12-14 aprilie, de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) din România.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.