Iluminatul festiv va fi pornit pe 1 Decembrie la Iași

Iluminatul festiv va fi pornit pe 1 Decembrie la Iași

Iluminatul festiv în orașul Iași va fi pornit pe 1 decembrie, de Ziua Naţională. În prima fază, vor fi aprinse doar luminiţele din zona centrală, urmând ca în aproximativ o săptămână să fie pornite şi cele din restul oraşului.

În prezent, se instalează echipamentele luminoase şi târgurilor de Crăciun. Până acum, au fost instalate figurin, în zonele Centru, Alexandru cel Bun, Dacia, Păcurari, Tătăraşi, Nicolina, Gară, Podu Roş, Galata şi Zona Industrială. De asemenea, au fost realizate traversări luminoase noi pe şufă, amplasate pe bulevardul Independenţei, strada Sărăriei, strada Anastasie Panu şi strada Elena Doamna.

Până la sfârşitul lunii vor mai fi montate 44 de figurine în zonele Centru, Podu Roş şi Tătăraşi şi vor fi ornate cu lumini fântânile din Piaţa Unirii. Totodată, vor fi amenajate şi şase artere cu traversări luminoase pe şufă (străzile Vasile Lupu, Pictorului, Palat, Muzicescu şi Arcu, iar bulevardul Carol I va avea în plus cuburi 3D şi globuri cu plasă). În total vor fi împodobiţi 24 brazi, în toate zonele din oraş, pentru ornarea oraşului urmând a se folosi 30 tone de cetină.

Pe pietonal, pe lângă tradiţionalul brad de Crăciun, va fi un tunel luminos, cu căsuţa lui Moş Crăciun, dar şi plase luminoase.

Deconectarea instalațiilor se va face după 7 ianuarie. Zona Centrală va mai rămâne ornată şi pentru sărbătoarea de 24 ianuarie.

În acest an pentru târgurile de sărbători vor fi amenajate 59 de căsuţe. Din numărul total, 20 vor fi amplasate în zona Bisericii Trei Ierarhi, 9 în zona Mitropoliei şi 20 în Piaţa Unirii.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.