Împotriva autobuzelor second-hand pe care le vrea Chirica

Împotriva autobuzelor second-hand pe care le vrea Chirica

Reprezentanții PNL Iași nu este de acord cu achiziția de către Compania de Transport Public (CTP) a 16 autobuze second-hand închiriate anul trecut de la Unistil. PNL solicită Companiei de Transport Public să dea explicații publice pentru modul netransparent și „dubios” prin care se încearcă achiziționarea acestor autobuze second-hand de Unistil, a cărui patron este rudă prin alianță cu primarul Mihai Chirica.

”Consiliul Local, ca unic acționar al Companiei de Transport Public, a fost «tras pe sfoară» de către conducerea societății. În bugetul companiei pentru anul 2018 nu era prevăzută, explicit, suma de bani pentru achiziția acestor autobuze second-hand. Vedem ipocrizia primarului Chirica. Dacă anul trecut a spus că «la Iași vor fi aduse doar autobuze noi», acum susține această achiziție.

Totodată, este scandalos modul cum CTP intenționează să achiziționeze aceste 16 autobuze, prin «manevre» dubioase, la limita legii, printr-o procedură care, în mod cert, avantajează furnizorul Unistil. Solicităm Companiei de Transport Public să dea explicații publice pentru modul netransparent și «dubios» prin care se încearcă achiziționarea aceste autobuze second-hand de Unistil. Vorbim de aproximativ 3.5 milioane euro, banii ieșenilor, iar cei de la conducerea CTP sunt datori să ofere explicații publice.

Noi, grupul de consilieri PNL Iași, ne-am opus închirierii acestor 16 autobuze second-hand pentru că procedura de achiziție nu respecta Legea 92/2007 a serviciilor de transport public local unde se specifică faptul că transportul public se face doar cu mijloace de transport aflate în proprietatea operatorului sau pentru care au fost încheiate contracte de leasing și pentru că noi ne dorim ca flota CTP să fie modernizată doar cu mijloace de transport public noi. Ne opunem și achiziției acestor autobuze. Din păcate, se perpetuează aceleași «metehne» care au dus RATP în faliment cu datorii de 55 milioane euro. Din păcate, deși RATP a fost trasă «pe linie moartă», iar CTP a fost înființată de către CL pentru a se putea accesa fonduri europene pentru modernizarea flotei de tramvaie și autobuze, vedem că Primăria insistă pe achiziția de «vechituri» (tramvaie și autobuze SH) plătite de la bugetul local și pe un împrumut de 15 milioane euro, care va fi plătit tot de către noi, ieșenii”, spune Răzvan Timofciuc, consilier local liberal.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.