IMPRESIONANT! A reușit să alerge 24 de ore în continuu pentru fetița care suferă de o boală cruntă! GALERIE FOTO

IMPRESIONANT! A reușit să alerge 24 de ore în continuu pentru fetița care suferă de o boală cruntă! GALERIE FOTO

Alin Vorniceanu, preparator fizic la Kinetic Pro Move, a alergat timp de 24 ore pentru o fetiță de 17 ani suferindă de epidermoliză buloasă, o afecțiune congenitală care se manifestă prin apariția, la nivelul pielii, de formațiuni de fluide.

Maratonul a început sâmbătă, 29 iulie, la ora 10:00, și s-a încheiat duminică, la aceeași oră.

În cele 24 de ore cât a alergat, alături de Alin au venit mulți ieșeni și astfel el a reușit să ducă la bun sfârșit maratonul. Alături de el au alergat și reprezentanți ai CSM Politehnica Iași, maratoniști, dar și ieșeni care pur și simplul au vrut să ajute.

„În afară de două spray-uri cu kelen (antiinflamatoare) și niște benzi kinesio, Alin a fost pe propriile forțe. Cel mai bun susținător de efort pentru el a fost prezenta celor care au alergat pe lângă el sau care l-au susținut de pe margine. Alin dorește să vă mulțumească pe aceasta cale”, a declarat kinetoterapeutul ce are grija de sportiv în permanență, Michilin Nicolae.

Povestea fetiței este una extrem de tristă. Venitul lunar al familiei este de 700 de lei proveniți din ajutorul social și indemnizația de însoțitor a mamei, bani ce sunt insuficienți pentru a acoperi costurile tratamentului și pentru nevoile de zi cu zi ale familiei. Tratamentul costă 500 de lei la care se adaugă cheltuielile necesare transportului până la Iași, acolo unde fata este supusă periodic investigațiilor medicale.

Minora urmează și un tratament pentru inimă. Conform afirmațiilor mamei, fata are dureri insuportabile de cap din cauza afecțiunilor de care suferă. Având în vedere condiția medicală a minorei aceasta necesită o internare de șapte zile în fiecare lună. Părinții depun eforturi considerabile pentru a obține banii necesari tratamentului.

Necesitatea procurării lunare a tratamentului pentru tratarea afecțiunilor de care suferă Mihaela face imposibilă dorința familiei de a face îmbunătățiri asupra spațiului de locuit. Cu ajutorul preotului din sat, anul trecut au ridicat două camere ce nu sunt locuibile, deoarece nu sunt dotate cu acoperiș și geamuri.

Pe baza unei donații îl puteți susține pe Alin, alergând alături de el pe pistă.

Puteți face donații și în contul deschis la banca Transilvania: RO76BTRLRONCRT0254584004.

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.