În perioada 19 – 21 iunie, preşedintele Iohannis este în Germania

În perioada 19 – 21 iunie, preşedintele Iohannis este în Germania

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua în perioada 19-21 iunie o vizită în Republica Federală Germania, informează Administraţie Prezidenţială. Vizita va avea loc în contextul în care în acest an se împlinesc 50 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice la nivel de ambasadă, 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea şi parteneriatul în Europa dintre România şi Germania, precum şi 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

Cu prilejul vizitei, preşedintele Iohannis va avea întrevederi, luni, 19 iunie, cu omologul său, Frank-Walter Steinmeier, şi cu cancelarul Angela Merkel. Agenda întrevederilor va fi axată pe aprofundarea relaţiei bilaterale cu caracter strategic dintre România şi Germania, precum şi pe abordarea principalelor subiecte aflate pe agenda europeană şi pe cea internaţională.

Întrevederea cu cancelarul Angela Merkel va fi urmată de declaraţii comune de presă, precizează sursa citată.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, în calitate de invitat de onoare, la ceremonia de comemorare a victimelor refugiului şi expulzării, care va avea loc la Berlin, la Muzeul Istoric German, marţi, 20 iunie. Preşedintele va susţine principala alocuţiune din cadrul ceremoniei.

Preşedintele Iohannis va mai participa, la sediul Ambasadei României la Berlin, la două momente simbolice. Primul eveniment este dedicat aniversărilor din cadrul relaţiei bilaterale din acest an, marcate printr-o expoziţie fotografică şi documentară cu titlul „50-25-10: România – Germania – Uniunea Europeană. Trei repere într-o istorie comună”, care va fi inaugurată de preşedintele României.

În cadrul celui de-al doilea moment, va avea loc înmânarea Ordinului „Sfântul Gheorghe”, decernat la data de 3 februarie de Balul Operei „Semper” din Dresda, eveniment la care preşedintele Klaus Iohannis nu a participat..

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.