În timp ce medicii sunt obligaţi să stea în carantină, primarul Iaşiului se laudă că se testează săptămânal pentru COVID-19!

În timp ce medicii sunt obligaţi să stea în carantină, primarul Iaşiului se laudă că se testează săptămânal pentru COVID-19!

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a declarat la postul local Iaşi TV Life că își face săptămânal testul pentru coronavirus, motivând că nu vrea să-și pună în pericol nici sănătatea, nici colegii, scrie stiripesurse.ro.

Testarea la cerere în România nu este posibilă, potrivit autorităţilor. Sunt testaţi doar cei care au simptome, au intrat în contact cu persoane testate pozitiv sau au revenit de curând în ţară.

Primarul Mihai Chirica a spus la un post tv local că își face frecvent testul împotriva cornavirusului. „Trebuie să te gândești la sănătatea ta. Până la urmă, nu știi cum este omul din față. Pare că este sănătos, așa cum par și eu. Eu o singură chestie spun. Că în calitate de primar și coordonator al Situațiilor de Urgență pe Municipiul Iași, mi-am făcut testul și ieri și îl fac săptămânal, ca să nu-mi infestez colegii”, a declarat Chirica.

Un medic ieșean de la Spitalul de Neurochirurgie, contactat de ReporterIS, a declarat: „Este incredibil ce aud! Deci eu, stat, impun medicilor de ATI suspecți să stea 14 zile în carantină, deși știu că voi avea nevoie de ei și îi pot testa, și testez la cerere un primar?”.

Sursa: stiripesurse.ro

Un comentariu la "În timp ce medicii sunt obligaţi să stea în carantină, primarul Iaşiului se laudă că se testează săptămânal pentru COVID-19!"

  1. Pingback: Coadă la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi | Nord Est News

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.