În timp ce ministrul Sănătății caută păianjeni prin spitale, pacienții se omoară între ei!

În timp ce ministrul Sănătății caută păianjeni prin spitale, pacienții se omoară între ei!

Aceasta este imaginea pe care Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a reușit să o transmită despre sistemul de sănătate din România. Am uitat: mai e și „pacientul” care caută medicii de șpagă. În rest, multe apariții în presă, pentru că, nu-i așa, imaginea contează atunci când ești la vârf și vrei să rămâi cât mai mult acolo.

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri pentru Siguranță Săpoca, județul Buzău, a omorât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 4 pacienți și a rănit alți 9 cu un stativ de perfuzie.

Ciudat, sau nu, niciunul dintre angajații spitalului nu a fost atacat de pacientul respectiv! Asta în condițiile în care, conform ministerului Sănătății, în pavilionul în care s-a produs tragedia se aflau un medic, 7 asistenți, 3 infirmieri și 2 muncitori pentru supraveghere bolnavi psihic periculoși.

Este clar pentru toată lumea că ministerul sănătății nu știe ce vorbește. Medicul respectiv nu avea cum să fie în pavilion pentru că, cel mai probabil, era de gardă!

Să revenim. Dacă ministerul Sănătății nu minte de îngheață apele, în pavilionul în care s-a produs incidentul erau 7 asistenți, 3 infirmieri și 2 muncitori!!! Niciunul nu a fost atins de pacient!!!! Acest fapt demonstrează un singur lucru: cei 12 nu se aflau în pavilion sau, dacă se aflau acolo, mai mult ca sigur că dormeau neîntorși, convinși fiind că la ei în spital nu se poate întâmpla nimic!

Nu încercați să ne contraziceți, pentru că aceasta este realitatea din cele mai multe spitale din România. Noaptea, mai ales în week-end-uri, dacă ai nevoie de o asistentă trebuie să ți-o aduci de acasă, pentru că în spital nu ai nicio șansă să o găsești! Și aici nu vorbim doar despre spitalele de psihiatrie, ci despre aproape toate spitalele din țară. Dacă aveți puțină răbdare și căutați pe Facebook sau pe Google veți găsi o multitudine de pacienți sau foști pacienți care povestesc exact ceea ce scriem noi aici. În rest, Doamne ferește să o atingi pe sensibila asistentă cu altceva decât o bancnotă că ți s-a terminat fericirea pe perioada internării… Asta dacă nu cumva sunt luate la împins vagoane și rudele care, ce tupeu pe ele, vin să te viziteze!

Ne cerem scuze asistentelor care cu adevărat muncesc în spitale, dar, din păcate, exemplele negative sunt mult prea multe pentru a le ignora!

Comunicatul ministerului este contrazis de sindicatul Sanitas Săpoca, Buzău, care a scris pe Facebook: „Este inadmisibil ca în weekend o asistentă, un instructor și o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice și în cod penal. Nimeni nu s-a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l-a sesizat de fiecare dată în întâlnirile pe care le-am avut cu conducerea spitalului și memoriile către minister. A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuți”!

Deci, nu erau 12 oameni și un medic, ci doar 3 oameni! Acest lucru nu-i disculpă pe cei 3, pentru că, repetăm, cu siguranță nu erau acolo unde ar fi trebuit să fie!

Așa că, stimabililor de la Sanitas, am înțeles grija dvs pentru oamenii pe care-i aveți în sindicat, dar poate nu ar fi rău să vedeți și cum acești oameni își fac treaba!

Revenind la Sorina Pintea, această Robin Hood a sistemului sanitar din România, avem câteva întrebări și pentru ea: câți bani a alocat ministerul pe care-l conduce spitalelor de psihiatrie din țară (rețineți, aici nu vorbim despre contractele cu CNAS)? Ce măsuri concrete propune pentru ca asistentele care nu-și fac treaba să poată fi date mai ușor afară din unitățile sanitare? Nu încercați să ne spuneți că e treaba directorilor de spitale, pentru că vorbim de un cadru legislativ… De ce nu a permis până acum scoaterea posturilor la concurs pentru ca spitalele să nu se mai confrunte cu deficit de personal?

Și o ultimă întrebare, tot pentru Sorina Pintea: în vizitele pe care le-ați făcut în spitale ați găsit mai mulți păianjeni decât numărul morților de la Săpoca?

În ceea ce le privește pe asistentele sau infirmierele care nu-și fac treaba și dorm în timpul serviciului, poate nu ar fi rău să lase frustrările la o parte și să pună mâna să muncească! Dacă sunt prea plictisite sau consideră că este sub demnitatea lor să muncească, poate nu ar fi rău să se ducă acasă! Ne-am săturat să vedem cum bolnavii, după ce că sunt vai de ei, mai trebuie să suporte și fițele acestor individe care nu au nicio legătură cu nobila meserie pe care ar trebui să o practice!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.