Încă 30 de zile de arest preventiv pentru Dan Șova

Încă 30 de zile de arest preventiv pentru Dan Șova

Judecătorii au fost de acord cu cererea procurorilor DNA și i-au prelungit lui Dan Șova mandatul de arest prevenitiv cu încă 30 de zile, adică până la data de 1 februarie 2016, inclusiv. Decizia poate fi contestată. Actualul mandat emis pe numele lui Șova expiră pe 3 ianuarie.

Iată decizia instanței:

„În baza art.236 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie –– Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, de prelungire a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Şova Dan Coman. În baza art.234 alin.1 rap. la art.223 alin.2 şi art. 202 alin.1, 3, 4 lit.e Cod procedură penală, dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Şova Dan-Coman …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 3 ianuarie 2016 până la data de 1 februarie 2016, inclusiv. Respinge, ca nefondată, cererea de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu formulată de inculpatul Şova Dan Coman. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 35 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare.”

Senatorul Dan Şova se află în arestat preventiv din data de 14 decembrie,  după ce instanța supremă a admis cererea procurorilor DNA, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, după ce a luat 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.