Încă o „reușită“ a lui Chirica: Palatul Braunstein nu se repară cu bani europeni

Încă o „reușită“ a lui Chirica: Palatul Braunstein nu se repară cu bani europeni

Palatul Braunstein va fi reabilitat cu bani de la bugetul local. Primăria a lansat licitaţia de lucrări, iar contractul are o valoare estimată la 17,6 milioane lei.

Fondurile vor fi acoperite integral din banii ieşenilor, după ce echipa lui Mihai Chirica nu a fost în stare să atragă fonduri europene, proiectul fiind respins în acest an. Imobilul de pe str. Cuza Vodă nr. 2 este monument istoric şi a fost construit între anii 1913 şi 1915.

De-a lungul timpului, imobilul a suferit mai multe intervenţii, la subsol şi parter fiind spaţii comerciale, iar la etajele superioare locuinţe. Intervenţiile suferite prin lucrările de amenajare realizate au condus la modificări ale elementelor structurale, în special prin amenajarea spaţiului comercial de la subsol, unde s-au executat goluri în pereţii structurali. La parter şi etajele superioare s-a intervenit numai prin compartimentări cu pereţi din gips carton sau cu tâmplărie din lemn.

De asemenea, instalaţiile electrice, termice şi canalizarea au un grad avansat de uzură şi improvizaţie.

Prin proiectul lansat de Primărie, intenţia municipalităţii este de a restaura şi consolida Palatul Braunstein. Ulterior, clădirea îşi va schimba funcţiunea sa mixtă din comerţ şi locuinţe sociale în funcţiune culturală – mediatecă şi spaţii expoziţionale.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.