Încă un pas spre înfiinţarea Companiei Naţionale de Chimie

Încă un pas spre înfiinţarea Companiei Naţionale de Chimie

În şedinţa AGEA Chimcomplex din 8 mai 2017, convocată de preşedintele Consiliului de Administraţie, Virgiliu Băncilă, a fost aprobat planul de majorare cu 170 de milioane de lei a capitalului social, prin emiterea a 135 de milioane de acțiuni.

Scopul majorării capitalului social este de a asigura o parte din fondurile necesare achiziției unor Grupe de Active viabile economic ale Oltchim SA Râmnicu Vâlcea. Astfel, finanţarea achiziţiei Oltchim se va face din fonduri proprii existente, din capitalul obţinut în urma acestei majorări a capitalului social al Chimcomplex, precum şi din credite contractate de la instituţii bancare şi nebancare.

Prin majorarea capitalului social se va asigura şi capitalul de lucru necesar punerii în funcțiune a unei noi platforme chimice, prin integrarea activelor de producție ale Chimcomplex cu cele cumpărate de la Oltchim. „Această decizie a AGEA Chimcomplex reprezintă un pas important, printre ultimii aş zice, în demersurile noastre de constituire a Companiei Naţionale de Chimie. Odată cu finalizarea auditului pe care îl efectuăm la Oltchim, vom putea spune că suntem 100% pregătiţi să depunem pe 26 iunie o ofertă realistă de preluare a activelor viabile ale combinatului din Râmnicu Vâlcea. Mai departe, în cazul în care vom fi desemnaţi câştigători, alături de specialiştii noştri şi de partenerii comerciali, tehnici şi financiari, rămâne să ne apucăm de treabă şi să aplicăm planul nostru de măsuri al cărui scop final este revitalizarea industriei chimice din România” a declarat preşedintele CA Chimcomplex.

Prin crearea Companiei Române de Chimie, Chimcomplex îşi propune integrarea activelor viabile de la Oltchim cu unităţile de producţie de pe platforma din Oneşti, în scopul de a dezvolta o platformă integrată de producţie în industria chimică, ce va deservi pieţele regionale şi internaţionale.

SC Chimcomplex SA Borzeşti este unul dintre fabricanţii importanţi de produse chimice din România şi Europa de Sud-Est, cu o experienţă de peste 60 de ani în industria chimică. Activitatea principală a SC Chimcomplex SA Borzeşti constă în fabricarea şi comercializarea produselor clorosodice, a clorurilor anorganice, alchilaminelor şi a solvenţilor organici. Combinatul din Oneşti a finalizat de curând un prim pachet investiţional în valoare de peste 70 milioane euro, care a constat în construirea a două instalaţii de cogenerare, a unor instalaţii de productivitate de generaţia a 5-a sau în modernizarea tuturor instalaţiilor existente.

Chimcomplex a demarat şi un al doilea pachet investiţional, în valoare de peste 55 de milioane euro, care va consta în principal, în creşterea capacităţilor de producţie la instalaţiile de clorură de calciu tehnică şi clorură ferică, construcţia unei instalaţii de recristalizare sare, modernizarea instalaţiei de electroliză prin achiziţionarea a două electrolizoare.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.