Încă un primar din Iaşi a fost săltat de DNA

Încă un primar din Iaşi a fost săltat de DNA

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în anul 2015.

În cursul zilei de 21 ianuarie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, s-au efectuat percheziţii domiciliare în 19 locaţii situate în judeţele Iaşi şi Botoşani, din care trei sunt sediile unor instituţii publice (Primăria, Biroul de Evidenţă a Paşapoartelor şi Ocolul Silvic din Hîrlău), restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi.

În urma percheziţiilor, fostul viceprimar Florin Ţăpuşă şi primarul PSD Constantin Cernescu, din oraşul Hîrlau, Judeţul Iaşi, au fost ridicaţi de procurorii DNA.

Primarul Constantin Cernescu a nu a dorit să comenteze ceea ce se întâmplă, însă, de la locuinţa sa, au fost ridicate mai multe documente.

Constantin Cernescu este la al treilea mandat de primar şi a fost propus la sfârşitul anului trecut drept candidat din partea PSD pentru primăria Hîrlău.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.