Încearcă deputatul PSD Silviu Macovei să-l „lucreze” pe Nichita?

Încearcă deputatul PSD Silviu Macovei să-l „lucreze” pe Nichita?

Că presa ieşeană este varză, am spus-o de multe ori. Că încearcă să facă jocurile unora, iar am spus-o. Că deturnează sensul unor declaraţii, că prezintă faptele trunchiat, în funcţie de interesele jurnaliştilor sau ale patronilor, iar am arătat-o.

Ceea ce ne-a surprins astăzi este modul în care un ziarist de la ReporterIS, care semnează cu pseudonim, deturnează unele fapte şi declaraţii pentru a putea arunca oprobriul public asupra unor oameni. Am aflat cine este autorul care semnează cu pseudonim şi nu mică ne-a fost mirarea să constatăm că e vorba despre Cătălina Cocoloş, nimeni alta decât soţia deputatului PSD Silviu Macovei.

Firesc, ne punem o întrebare simplă: există vreo legătură între faptul că Silviu Macovei nu-l „suportă” pe Gheorghe Nichita şi acest articol apărut în ReporterIs? Reamintim că într-un interviu recent, fostul primar Gheorghe Nichita, întrebat ce părere are despre Silviu Macovei, a declarat simplu: „este ca aghiazma”!

Pentru a vă arată că la mijloc este, totuşi, o problemă majoră cu textul apărut în ReporterIS, vă arătăm, în paralel, şi ceea ce a scris Ionuţ Benea, un alt ziarist prezent la termenul de pe 13 iunie, în Ziarul de Iaşi.

Aşadar, să vedem ce scrie soţia deputatului Silviu Macovei, pe numele ei Cătălina Cocoloş, în săptămânalul ReporterIs (pseudonimul folosit este Cristi Tănasă): «Am efectuat astfel de verificări, cu privire la Adina Samson, în septembrie – octombrie 2014 şi începutul lui 2015. (…) Rezultatele i le comunicam telefonic lui Hliboceanu Liviu. Când efectuam astfel de activităţi eram însoţit de câte un coleg», a spus Nicuşor Bălteanu, la termenul din 13 iunie, al dosarului Amanta”.

Aşadar, dna Cocoloş reproduce declaraţia unui martor prezent la termenul de pe 13 iunie. Numai că adevărul pare a fi puţin altul, şi îl descoperim în Ziarul de Iaşi: Bălteanu a realizat şi el activităţi de supraveghere a Adinei Samson. «Aceasta locuia pe raza mea de acţiune şi în vecinătatea locuinţei mele», a notat bărbatul, care a mai arătat că «am efectuat activităţi de verificare în afara orelor de program cât şi în weekend. Rezultatele le comunicam lui Hliboceanu Liviu. Nu am interacţionat niciodată cu inculpatul Nichita Gheorghe»”.

Printr-o mică omisiune, ziarista de la ReporterIs lasă să se înţeleagă că poliţistul a făcut verificări în timpul programului. Numai că Ziarul de Iaşi, nu face această omisiune, clară pentru ceilalţi ziarişti prezenţi la proces, şi spune că activităţile de verificare s-au făcut în afara orelor de program!!! Cam mare diferenţa, nu credeţi?

Dar, să mergem mai departe. În ReporterIs apare scris: „Felix Alexandrescu, fost şef Birou Activităţi Comerciale în cadrul Poliţiei Locale, a declarat că în primăvara sau toamna lui 2015, Ştefan Avârvarei, fost şef în cadrul instituţiei, i-ar fi arătat o poză pe telefon cu Adina Samson. «Mi-a arătat poza pe telefonul personal şi mi-a spus că urmează să facem anumite verificări cu privire la aceasta. Să comunicăm unde se deplasează această persoană», a relatat agentul. Alexandrescu a precizat că de două sau trei ori, în timp ce se deplasa spre Piaţa CUG, Hliboceanu i-ar fi cerut să verifice dacă maşina Adinei Samson este parcată la domiciliu, iar Avârvarei de alte două ori. De asemenea, o dată ar fi mers după maşina tinerei din Podu Roş până la Palas pentru a vedea unde merge aceasta”.

Să vedem, însă, care este adevărul şi cităm din Ziarul de Iaşi: «În primăvara sau în toamna anului 2015, martorul Avârvarei Ştefan mi-a arătat o poză pe telefon cu o femeie despre care mi-a spus că lucrează la Primărie şi că urmează să facem anumite verificări cu privire la aceasta, în sensul de a comunica unde se deplasează această persoană», a susţinut Alexandrescu. Era vorba de Adina Samson, despre care Alexandrescu a spus că atât Hliboceanu, cât şi Avârvarei i-au solicitat să o urmărească, însă niciodată Gheorghe Nichita. Acesta a apreciat că «verificările» asupra Adinei Samson se realizau cu o frecvenţă de două-trei ori pe săptămână, de fiecare dată la «rugămintea, şi nu la ordinul» lui Liviu Hliboceanu”.

Soţia deputatului Silviu Macovei evită să scrie că Gheorghe Nichita nu i-a solicitat niciodată poliţistului Alexandrescu să o urmărească pe Adina Samson. Adevărul este dezvăluit, însă de Ziarul de Iaşi: „… atât Hliboceanu, cât şi Avârvarei i-au solicitat să o urmărească, însă niciodată Gheorghe Nichita”!!!

Şi mai avem o întrebare, pentru că despre manipularea din ReporterIs am înţeles unde vrea să bată: este normal ca un individ să facă parte din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor în condiţiile în care soţia sa este ziarist acreditat pe justiţie?

Pentru conformare, accesaţi link-urile următoare şi faceţi şi dumneavoastră comparaţiile:

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/politistii-locali-il-a-infundaa-pe-nichita-audieri-fierbinti-in-dosarul-fostului-primar–162374.html

http://reporteris.ro/component/k2/item/80202-dosarul-%E2%80%9Eamanta%E2%80%9D-nichita,-%E2%80%9Etr%C4%83dat%E2%80%9D-de-poli%C8%9Bi%C8%99tii-locali.html

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.