Începe bacalaureatul de toamnă

Începe bacalaureatul de toamnă

Absolvenții de clasa a XII-a care nu au susținut probele examenului de bacalaureat sau care nu au promovat în prima sesiune mai au acum o șansă.

Prima probă a examenului, cea scrisă la Limba și literatura română, se va desfășura luni, 20 august. Candidații s-au putut înscrie la această sesiune a bacalaureatului în perioada 10 – 13 iulie în cazul celor care nu au promovat anterior examenul, iar pe 27 iulie a avut loc înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe.

Absolvenții de liceu vor susține pe data de 21 august proba scrisă la Limba și literatura maternă, pe data de 22 august este programată Proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august se va desfășura Proba la alegere a profilului și specializării. Pe data de 24 și 27 august se va desfășura Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 28 august este programată Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29 și 30 august va avea loc Evaluarea competențelor digitale. De asemenea, pe 30 și 31 august va avea loc și Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Pe data de 1 septembrie, până la ora 12:00, va avea loc afișarea primelor rezultate, iar depunerea eventualelor contestații va putea fi făcută în intervalul orar 12.00 – 16:00.

În perioada 2-5 septembrie vor fi rezolvate contestațiile, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe data de 6 septembrie.

La Iași, centrele de examinare vor fi la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida“, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza“, Colegiul Tehnic de Transporturi și Construcții Iași și la Liceul Tehnologic „Petru Poni“.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.