Început de an în forţă pentru Opera din Iaşi

Început de an în forţă pentru Opera din Iaşi

Opera Naţională Română Iaşi începe anul în forţă, nu mai puţin de 4 spectacole fiind programate în următoarele 6 zile.

Primele două reprezentanţii din anul 2020 sunt dedicate unor evenimente speciale. Mâine va fi pusă în scenă opera „Ecaterina Teodoroiu”, de Emil Lerescu, care a avut premieran decembrie 2018, cu prilejul Centenarului Marii Uniri. Spectacolul, programat exact la 126 de ani de la naşterea eroinei din Primul Război Mondial, va aduce în Sala Mare şi foarte mulţi tineri. Pentru a promova opera şi a atrage tinerii spre spectacole artistice de calitate, Opera ieşeană a decis ca elevii merituoşi de la şase licee din Iaşi să beneficieze de intrare liberă.

Apoi, Opera Naţională Română Iaşi va marca Ziua Culturii Naţionale, aşa cum o face în fiecare an. Astfel, miercuri, în Aula Biblitecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iaşi, este programat un concert extraordinar susţinut de soliştii instituţiei.

Vineri, iubitorii baletului sunt aşteptaţi în Sala Mare pentru a urmări o creaţie celebră, „Spărgătorul de nuci”, de Piotr Ilici Ceaikovski. Coregrafia este semnată de Ileana Iliescu, artist emerit. Dirijor va fi Ciprian Teodoraşcu, maestrul care va asigura conducerea muzicală şi a ultimului spectacol al săptămânii, „Sunetul muzicii”. Musicalul semnat Richard Rodgers se va juca duminică, tot în Sala Mare.

Toate reprezentaţiile amintite vor începe la ora 18:30.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.