Infirmierul de la „Socola” care promitea angajări a fost trimis în judecată

Infirmierul de la „Socola” care promitea angajări a fost trimis în judecată

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Vasile Ilioae (36 de ani), infirmier la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În cursul lunii august 2016, Ilioae a primit de la o denunţătoare suma de 1.000 euro pentru a-şi trafica influenţa pe lângă persoane cu atribuţii decizionale din cadrul unei unităţi medicale în scopul angajării acesteia.

În fapt, spun procurorii, la data de 28.07.2016, denunţătoarea a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că, în luna iulie 2016, a fost abordată pe Facebook de către Ilioae care i-a pretins suma de 1.000 euro şi căruia, ulterior, i-a şi remis această sumă, lăsând-o să creadă că are influenţă asupra persoanelor cu putere de decizie din cadrul Spitalului de Recuperare Iaşi, pentru a-i facilita angajarea în cadrul acestei unităţi ca asistentă medicală.

Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Iaşi au efectuat în cauză mai multe activităţi de urmărire penală, în baza delegărilor dispuse de procurorul de caz.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul DOS – Serviciul de Operaţiuni Speciale Iaşi şi al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.