Iniţiativa unui deputat ieşean a devenit lege!

Iniţiativa unui deputat ieşean a devenit lege!

Plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat pe 2 martie 2016 propunerea legislativă a deputatului UNPR de Iaşi Camelia Bogdănici prin care se instituie Ziua Mondială a Vederii în România în cea de a doua zi de joi a lunii octombrie.

Potrivit iniţiativei legislative a deputatului Bogdănici, Ziua Mondială a Vederii în România poate fi marcată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale din domeniul medical, reprezentante ale României în străinătate, entităţi medicale publice şi private, prin organizarea de evenimente dedicate prevenirii afecţiunilor oculare şi orbirii.

Responsabil de coordonarea activităţilor dedicate Zilei Mondiale a Vederii în România este Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi „Ce şanse are Camelia Bogdănici la Primăria Iaşi”

 

Aşa cum spuneam şi în expunerea de motive a propunerii legislative, potrivit statisticilor mondiale, afecţiunile oculare au cunoscut o creştere semnificativă în ultimii ani. România este una dintre ţările care nu marchează Ziua Mondială a Vederii la nivel naţional, ceea ce a şi determinat iniţierea acestui demers legislativ. Subliniez faptul că în acest demers am beneficiat de întreaga susţinere a Societăţii Române de Oftalmologie”, a declarat Camelia Bogdănici.

La nivel global, cauzele orbirii sunt: cataracta (51%), bolile copilăriei (4%), viciile de refracţie (3%), opacitatea corneei (4%), degenerescenţa maculară legată de vârstă (5%) şi glaucom (8%).

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.