Instructorii auto botoşăneni cer în instanță suspendarea unui ordin ministerial

Instructorii auto botoşăneni cer în instanță suspendarea unui ordin ministerial

Sindicatul Instructorilor Auto Botoşani a cerut în instanţă suspendarea aplicării unui ordin ministerial din 2013, care a intrat în vigoare de la 1 septembrie şi care le afectează activitatea.

Potrivit ordinului, instructorii auto autorizaţi independenţi sunt obligaţi să angajeze un profesor de legislaţie rutieră, un expert-contabil, un medic care să le predea elevilor cursurile de prim-ajutor, un inginer mecanic, care să predea orele de cunoaştere a autovehiculului, şi o persoană care să se ocupe de munca de secretariat.

De asemenea, aceştia ar trebui să aibă propria sală de pregătire teoretică şi instruire practică a elevilor.

Toate aceste obligaţii depăşesc cu mult posibilităţilor instructorilor, astfel că Sindicatul Instructorilor Auto a deschis o acţiune la Curtea de Apel Suceava împotriva Autorităţii Rutiere Române (ARR), solicitând suspendarea aplicării ordinului.

Actul normativ îi obligă pe cei care lucrează ca PFA să îndeplinească condiţiile de funcţionare a unei şcoli de şoferi, obligându-i astfel să se asocieze sau să se angajeze la o şcoală existentă.

De asemenea, maşinile de şcoală vor fi obligatoriu dotate cu aparatură de înregistrare şi sisteme de poziţionare globală. Astfel, vor avea câte două camere video, una care va filma în interiorul vehiculului, iar cealaltă va înregistra, în exterior, traseul urmat.

Maşina-şcoală ar trebui dotată şi cu un GPS care va înregistra traseul parcurs, iar toate aceste informaţii vor fi stocate pe o perioadă de şase luni.

Mai mult, instructorii trebuie să deţină spaţii adecvate de învăţământ, contracte de prestări servicii cu unităţi medicale, iar elevii vor fi înregistraţi într-un Registru Naţional al Cursanţilor.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.