Inteligenţa ieşeană promovează întâlnirile cetăţeneşti

Inteligenţa ieşeană promovează întâlnirile cetăţeneşti

Pe principiul „cine se aseamănă, se adună”, toată „inteligenţa” din Iaşi şi-a dat întâlnire la cortul Fundaţiei Alături de Voi, pentru „a discuta cu privire la transparenţa decizională în cheltuirea banilor publici”. Până aici, nimic de comentat, iniţiativa putând părea chiar lăudabilă.

Despre eveniment, Marius Bodea, de exemplu, a scris pe pagina sa de Facebook: „Astăzi (5 aprilie – n.r.), între orele 16.00-18.00, în Piaţa Voievozilor, în faţa fostului cinema Dacia, voi fi prezent la cortul celor de la Fundaţia Alături de Voi România unde se va discuta cu privire la transparenţa decizională şi transparenţa în cheltuirea banilor publici. Fundaţia Alături de Voi România are ca partener în acest proiect Centrul pentru Resurse Juridice şi Asociaţia Funky Citizens”.

La o privire mai atentă a „caprei” (aşa se cheamă obiectul ală pus în mijlocul trotuarului pentru a anunţa un eveniment sau pentru a face reclamă) se nasc, totuşi, câteva mari semne de întrebare (vezi poza).

1. Cine naiba i-a învăţat să scrie pe cei care au făcut afişul de promovare?

2. Inteligenţilor, de când în limba română se scrie fără diacritice? Când vorbiţi, analfabeţilor, vorbiţi fără „ă”, „ş”, „ţ” sau „î”?

3. „Aceasta este o campanie cetateneasca nu politica”, citesc pe afiş, pe care unii l-au postat şi pe Facebook. După „cetateneasca”, nu cumva se punea o virgulă, aşa la mişto, ca să mai facă şi poetul o pauză?

4. De când, măi făuritori de întâlniri cetăţeneşti, Iasiul se scrie „Iasi-ul”?

5. Dacă tot vorbim despre „toţi cei care vor să conducă Iaşul”, unde este Viorel Blăjuţ (candidat pentru Primăria Iaşi)?

6. Şi dacă tot vorbim de corectitudine, de ce Mihai Chirica este programat singur, iar ceilalţi candidaţi sunt programaţi câte doi pe zi?

7. De ce unii sunt trimişi în Piaţa Voievozilor, iar alţii (doar Petru Movilă şi Camelia Bogdănici) pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt?

8. Nu cumva Alături de Voi este condusă de o doamnă care prin iunie 2015 declara (pentru Adevărul): „Refuzăm să fim absorbiţi într-o luptă politică“, uitând că numai cu vreo 2-3 anişori în urmă îl invita pe „politicul” Cristian Adomniţei pe la Fundaţie şi îl promova cu gura până la urechi?

9. Nu cumva aceeaşi doamnă primea, în 2012 (de exemplu), de la Primăria Iaşi, pentru ADV, 33.000 de lei şi se declara bucuroasă susţinătoare a USL?

10. Tot în 2015, aceeaşi doamnă declara pentru Tele M: M-au întrebat dacă consider că dacă ar fi cazul şi dacă aş putea să ofer o scrisoare de susţinere pentru domnul primar (Gheorghe Nichita – n.r.), nu am intrat în detalii pentru că nu m-a interesat subiectul”. Şi uite aşa am înţeles că nu contează ce primeşti azi, dacă nu primeşti şi mâine…

11. Tot din declaraţia de mai sus am înţeles şi cine nu are habar de limba română!

12. Revenind la chestia cu o „campanie cetăţenească” şi la declaraţiile doamnei care nu vroia să fie „absorbită”, excluderea lui Viorel Blăjuţ de la aceste „întâlniri” cu cetăţenii nu este cumva un act politic?

13. Nu aşteptăm răspunsuri de la nimeni (de teamă că vor fi scrise fără diacritice şi ne va creşte tensiunea şi mai tare)!

capra

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.