Interes mare pentru specializarea „Poliţie locală” de la Universitatea Suceava

Interes mare pentru specializarea „Poliţie locală” de la Universitatea Suceava

Specializarea „Poliţie locală” a Universității „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a atras în cea de-a doua sesiune de admitere 44 de candidaţi.

Numărul înscrişilor depăşeşte numărul locurilor fără taxă, departajarea urmând să se facă în funcţie de media de admitere. Pentru specializarea „Poliţie locală” sunt scoate la concurs 15 locuri bugetate şi 35 de locuri cu taxă, specializarea funcţionând în cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative.

Programul a fost lansat odată cu sesiunea din toamnă, are o durată de trei ani de zile, iar media de admitere este reprezentată de media examenului de bacalaureat în proporţie de 60% şi nota la proba scrisă de Limba şi literatura română a bacului în proporţie de 40%.

După absolvire, absolvenţii pot practica una dintre următoarele meserii: inspector de poliţie locală, inspector de securitate, lucrător intervenţie şi pază, consilier administraţie publică, expert administraţie publică, inspector/referent de specialitate administraţie publică, administrator, secretar administrativ, consultant administraţie publică, funcţionar public cu statut special etc.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.