Interes maxim pentru înscrierea la clasa pregătitoare

Interes maxim pentru înscrierea la clasa pregătitoare

Iașiul ocupă locul al treilea la nivel național după numărul de copiii înscriși la clasa pregătitoare. După tabelul prezentat de Ministerul Educației, până la acest moment, în județul Iași s-au înscris un număr de 2.964.

Conform situației centralizate de Ministerul Educației Naționale (MEN), în prima săptămână (4 – 8 martie 2019), din prima etapă (4 – 22 martie 2019) a calendarului de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2019-2020, au fost introduse 75.882 de cereri în baza de date. Dintre acestea, 68.252 de cereri (89,9%) vizează copii cu vârsta de șase ani (împliniți până la data de 31 august 2019, inclusiv), iar 7.630 de cereri (10,1%), copii cu vârsta de șase ani (împliniți în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv).

Vineri vor fi afișate atât în unitățile de învățmânt, cât și pe site-urile acestora și ale inspectoratelor școlare județene/ISMB, listele copiilor înscriși după prima etapă și numărul locurilor rămase libere.

A doua etapă pentru completarea/depunerea cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie și se adresează copiilor care nu au fost înscrisi/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile. Listele finale vor fi afișate în data de 11 aprilie. Între 12 și 19 aprilie, inspectoratele școlare vor centraliza și soluționa cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși în vreo unitate de învățământ. De asemenea, va fi soluționată orice altă situație privind înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.