Internet gratuit în mai multe spații publice din Iași

Internet gratuit în mai multe spații publice din Iași

În municipiul Iași ar putea apărea mai multe puncte cu acces gratuit la internet dacă primăria va accesa fonduri destinate unui astfel de proiect implementat la nivelul Uniunii Europene.

De altfel, Comisia Europeană a demarat un obiectiv privind promovarea accesului gratuit la Wi-Fi în spațiile publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, muzeele și centrele de sănătate, în comunitățiile europene prin intermediul inițiativei „WiFi4EU”.

Reprezentanții Primăriei Iași susțin că au depus deja un proiect, mai ales că municipalitățile sunt considerate potențiali beneficiari ai acestui tip de program. Bugetul alocat proiectului se ridică la 120 milioane de euro pentru perioada 2017-2019. Banii obținuți vor putea fi utilizați pentru instalarea unor echipamente Wi-Fi de ultimă generație în principalele centre de interes public. Fondurile ar urma să fie distribuite echitabil din punct de vedere geografic, astfel încât, până în 2020, cel puțin 6.000 de localități de pe cuprinsul Uniunii Europene să beneficieze de conexiuni de mare viteză.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.