Întrebare legitimă pusă de Dumitru Oprea

Întrebare legitimă pusă de Dumitru Oprea

Deputatul PNL Dumitru Oprea a ridicat problema măsurilor şi acţiunilor premergătoare preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, din 2019.

Într-o întrebare adresată, luni, 29 mai 2017, atât Ministrului Afacerilor Externe, cât şi Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene, parlamentarul ieşean a declarat că pentru România acest rol este de o mare importanţă strategică prin care vizibilitatea ţării poate să crească. În acelaşi timp, este şi o ocazie rară de afirmare a intereselor României şi posibilitatea de a găzdui întâlniri ale liderilor şi instituţiilor cheie europene. În acest context, deputatul liberal a solicitat celor doi miniştri să prezinte măsurile şi calendarul acţiunilor ce vor fi realizate de către guvern, astfel încât ţara noastră să îndeplinească obiectivul asumat.

Dumitru Oprea consideră că acest moment istoric nu trebuie să fie capitalizat politic de către actuala coaliţie de guvernare, având în vedere că mandatul României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene se va desfăşura în aceeaşi perioadă cu alegerile europarlamentare. Este un motiv în plus pentru care actualul executiv trebuie să ofere garanţii pentru obiectivitatea şi independenţa campaniei electorale.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.