Ionel Vatamanu, primarul orașului Târgu Frumos, a fost găsit incompatibil de ANI

Ionel Vatamanu, primarul orașului Târgu Frumos, a fost găsit incompatibil de ANI

Ionel Vatamanu, primarul orașului Târgu Frumos, s-a aflat în conflict de incompatibilitate, a anunțat Agenția Națională de Integritate (ANI).

Potrivit unui comunicat al ANI, Ionel Vătămanu a semnat, în calitate de primar, un contract având ca obiect concesionarea unui teren de 98 mp către SC Țac Țac SRL, societate comercială unde soția edilului este administrator și asociat.

La sfârșitul anului trecut, Ionel Vatamanu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel din cauza unei afaceri din anul 2011. Mai exact, firma lui Vatamanu care concesionase de la Primăria Târgu Frumos un teren situat în centrul orașului, s-a extins și în afara acestuia. Un an mai târziu, ajuns primar, Ionel Vatamanu l-a împuternicit pe viceprimarul orașului să vândă terenul concesionat către firma sa. Instanța a stabilit și un termen de încercare de trei ani.

De atunci, se așteaptă ca prefectura Iași să înceapă procedurile de schimbare din funcție a primarului orașului Târgu Frumos!

ANI a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul altor patru aleși locali. Astfel, Dorel Drăghia, consilier local în comuna Călinești, județul Argeș, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece a exercitat simultan, începând cu data de 21 iunie 2012, calitatea de consilier local și funcția contractuală de asistent personal în cadrul Primăriei comunei Călinești.

Grigore Cifor, consilier local în comuna Feldru, județul Bistrița Năsăud, s-a aflat în conflict de interese, întrucât a participat la deliberarea și adoptarea a două hotărâri cu privire la Asociația Crescătorilor de Ovine Gergeleu — Nepos, județul Bistrița Năsăud, unde el este președinte. Această asociație a primit în concesiune pajiștile aparținând domeniului public al comunei Feldru.

Ioan Sterp, consilier local în comuna Hidișelu de Sus, județul Bihor, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local prin care societatea comercială „Sterp Ioan Persoană Fizică Autorizată” a primit în închiriere un imobil situat în satul Hidișelul de Sus.

Dănilă Pop, consilier local în comuna Sălsig, județul Maramureș, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a votat un proiect de hotărâre privind aprobarea inițierii procedurii de închiriere a unor suprafețe de pășuni și pajiști aflate în domeniul public al comunei Sălsig, contract încheiat cu Asociația Producătorilor Agricoli „Valea Sălajului”, unde consilierul deține calitatea de membru fondator.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.