ISU Iași participă la World Rescue Challenge 2017

ISU Iași participă la World Rescue Challenge 2017

În perioada 30 august – 3 septembrie, un echipaj de paramedici din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași va participa la Concursul Internațional de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat (World Rescue Challenge 2017 ) ce se va desfășura în municipiul Tg. Mureș.

Competițiile World Rescue Challenge reunesc, începând din 1999, cele mai bune echipe de descarcerare și prim-ajutor care provin din fiecare țară membră World Rescue Organization, la care România a aderat în urmă cu patru ani.

În cadrul concursului își vor demonstra priceperea și rapiditatea de descarcerare și acordare a primului ajutor echipe din: Anglia, Brazilia, Irlanda, SUA, Canada, Africa de Sud, Portugalia, Franța, Luxemburg, Australia, Slovenia, Cehia, Columbia, Elveția și România.

Din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Iași, la această competiție va participa echipajul reprezentativ pentru proba de acordare a primului ajutor calificat/traumă. Această probă are două etape: în prima va fi asistată o singură victimă iar în a doua, mai complexă, vor fi asistate 2 victime.

Echipajele participante vor avea ocazia să-și valorifice cunoștințele privind acordarea unei îngrijiri prespitalicești la un nivel superior și să demonstreze implementarea măsurilor de securitate, atât a salvatorilor cât și a victimelor.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.