Jale pe drumurile din Suceava: accidente cu victime, șoferi beți sau fără permis de conducere

Jale pe drumurile din Suceava: accidente cu victime, șoferi beți sau fără permis de conducere

Accidente rutiere, cu sau fără victime, conducători auto sub influența alcoolului, „șoferi” fără permis – acesta este bilanțul unui weekend crunt pe drumurile sucevene.

* Duminică, 23 iulie, la ora 01:00, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe DJ 155A, din comuna Bogdănești, autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani din comuna Vadu Moldovei. În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că, tânărul deține permis de conducere provizoriu eliberat de autoritățile din Marea Britanie, însă, valabil doar pe teritoriul țării emitente.  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.

* Sâmbătă, 22 iulie, ora 11:00, în timp ce conducea autoutilitara pe strada Calea Bucovinei din municipiul C-lung Moldovenesc spre sediul unei societăți comerciale, un bărbat de 54 de ani din județul Iași, a efectuat manevra de mers înapoi fără să se asigure corespunzător, moment în care a surprins și accidentat ușor un localnic de 91 de ani, angajat în traversarea neregulamentară a drumului. Victimei i s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului de către un echipaj medical, bărbatul refuzând să fie transportat la spital pentru investigații de specialitate.  Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* Tot sâmbătă, dar la ora 13:18, în timp ce conducea mopedul înmatriculat în străinătate pe DC 16, din comuna Slatina și pe care se aflau ca pasageri doi localnici de 19 și 23 de ani, un tânăr de 19 ani, din comuna Slatina, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar de un consătean de 23 de ani. În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului mopedului și a celor doi pasageri de pe acesta. Polițiștii au constatat că tânărul de 19 ani care conducea mopedul nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie auto. Cei doi conducători de vehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

* Sâmbătă, 22 iulie, la ora 18:00, în timp ce conducea mopedul pe strada Energeticianului din municipiul Suceava, un localnic de 24 de ani, a efectuat manevra de depășire neregulamentară, prin partea dreaptă, a autoturismului condus de un bărbat de 37 de ani din aceeași localitate, intrând în impact lateral cu acesta. Din accident, a rezultat rănirea ușoară a unui bărbat de 57 de ani din municipiul Suceava, pasager pe moped, care a fost transportat cu o ambulanța la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. După producerea accidentului, tânărul de 24 de ani a modificat locul producerii accidentului. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 37 de ani și de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru tânărul de 24 de ani, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.

* Tot sâmbătă, dar la ora 20:45, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208A, dinspre orașul Liteni spre municipiul Suceava, ajungând în localitatea Chilișeni din comuna Udești, un bărbat de 54 de ani, din orașul Liteni, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a lovit un podeț, după care, a ieșit în afara părții carosabile. În urma accidentului, conducătorului auto a suferit leziuni datorită declanșării airbagurilor, fiind transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Bărbatul de 54 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* Vineri, 21 iulie, ora 17:00, în timp ce conducea autoturismul pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava, o femeie de 33 de ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, a surprins și accidentat ușor un localnic de 53 de ani, care circula pe bicicletă în aceeași direcție de mers și care, s-a angajat în efectuarea virajului la stânga fără să semnalizeze și să se asigure. Victima a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, nu a rămas internată. Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal.

* Tot vineri, la ora 17:19, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17B, în comuna Crucea, ajungând la intersecția cu DJ 175A, pe fondul vitezei excesive și a neatenției în conducere, un bărbat de 54 de ani, din județul Argeș, a pierdut controlul supra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă. În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a unei minore de 13 ani, din aceeași localitate, pasageră în autoturism, care, a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, nu a rămas internată. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

* Vineri, 21 iulie, ora 10:00, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Vatra Moldoviței, autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Frumosu. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

* Sâmbătă, 22 iulie, ora 01.00, în timpul executării serviciului, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, a identificat pe DJ 175, în centrul comunei Moldova Sulița, un autoturism avariat și fără numere de înmatriculare, iar lângă vehicul, pe conducătorul auto, un tânăr de 21 de ani, din localitate. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, tânărul a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a izbit de un stâlp de electricitate. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

* Tot sâmbătă, la ora 15:10, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe un drum comunal din localitatea Vicovu de Jos, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un localnic de 46 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.

* În aceeași zi, la ora 21.10, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe strada șoarecului din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Sucevița. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are permisul de conducere suspendat până la data de 03.09.2017. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”.

* La ora 23:00, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe DJ 209A, din comuna Rădășeni, autoturismul condus de un tânăr de 27 de ani din municipiul Fălticeni. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

* Nu în ultimul rând, la ora 22:45, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control pe DJ 209A, din comuna Slatina, autoturismul condus de un tânăr de 25 de ani din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are permisul de conducere suspendat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”.

* Vineri, 21 iulie, la ora 15:15, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava, a oprit pentru control pe B-dul 1 Mai din municipiul Suceava, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani, din orașul Frasin. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat în perioada 03.05.-31.07.2017. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.