Jumătate de tonă de carne stricată în magazinele din Bacău

Jumătate de tonă de carne stricată în magazinele din Bacău

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Bacău au descoperit peste o jumătate de tonă de carne în diverse stare de degradare în magazinele din județ.

Controalele au fost făcute în luna mai și au vizat modul de comercializare a cărnii, produselor din carne și a celor pescărești netransformate, sub formă congelată.

Comisarii CJPC Bacău au controlat 12 operatori economici. Au fost controlate 697,2 kilograme de carne, din care 619,8 kg au fost găsite cu abateri. Au fost date 13 amenzi, în valoare de 53.000 de lei, și s-au mai dat trei avertismente.

„CJPC a mai luat măsura opririi definitive de la comercializare a 357 kg de produse, în valoare de 4.000 de lei, și opririi temporare pentru alte 15 kg. Principalele deficienţe găsite au constat în deprecierea produselor, care erau arse de frig, cu ambalaje sparte, modificări organoleptice, culoare modificată. Au fost găsite produse din carne fără elemente de identificare, fără dovada gratuității ofertei, lipsă produs singular cu care să fie comparat sau neîncadrare în cantitatea netă”, a declarat Alin Năstasă, comisarul-șef al CJPC Bacău.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.