La Satu Mare se poate. La Iași… se vorbește!

La Satu Mare se poate. La Iași… se vorbește!

Până acum încercam să ne comparăm cu municipiul Cluj Napoca și ne plângeam că nu suntem în stare de nimic. Acum am ajuns să nu ne putem compara nici măcar cu Satu Mare, un municipiu mult mai mic, dar mult mai activ pe zona investițiilor decât este Iașiul.

Dacă la Iași primarul Mihai Chirica vine și ne zâmbește frumos, spunându-se ce poduri vom avea noi peste Bahlui, la Satu Mare lucrurile sunt mai simple. Acolo se vorbește mai puțin, se face mai puțină paradă pe la televiziuni și se construiește mai mult… culmea, chiar poduri!

Unul dintre cele 3 poduri (parcă tot atâtea vrea și Chirica peste Bahlui) va fi destinat exclusiv pietonilor și bicicliștilor! „Podul care face conexiunea între zona Prefecturii și zona NEPI – acolo unde va fi construit mall-ul de mari dimensiuni al municipiului – va fi destinat exclusiv pietonilor și bicicliștilor”, spune Maskulik Csaba, city manager Satu Mare, într-un ziar local.

Pe lângă faptul că Satu Mare va beneficia de o centură ocolitoare (ce să vezi, noi nu am rezolvat încă această problemă), municipiul va avea și un pod ca parte a acestei centuri. „Având în vedere că vorbim despre construcția unei centuri de 19 km cu un pod, probabil că finalizarea lucrării va dura mai mult. Totul depinde însă, practic, de respectarea termenului de execuție de către compania care a câștigat licitația pentru realizarea acestui proiect, care este de 18 luni de la data începerii efective a lucrărilor”, spune city managerul.

Un alt pod va fi construit în zona cartierului Micro 17. „Acesta va face legătura între strada ștrandului și zona fostei clădiri Interex, spre Bulevardul Independenței. Undeva prin septembrie probabil că va fi semnat contractul de finanțare pentru acest pod”, a mai spus Maskulik Csaba.

În viitorul apropiat, așadar, Satu Mare va fi un oraș cu cinci poduri (două fiind deja construite) peste râul care îl împarte în două!

În ceea ce privește Iașiul, Mihai Chirica ne vorbește anul acesta despre ceea ce se presupune că ar vrea să facă la anul!

pod1pod3pod2

Așa vor arăta podurile care vor fi construite la Satu Mare (sursa: Gazeta de Nord-Vest).

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.