La un pas de moarte în propriile grădini

La un pas de moarte în propriile grădini

O femeie în vârstă de 34 de ani, din Focuri, județul Iași, a fost dusă de urgență la spital duminică dimineața, după ce a fost mușcată de un șarpe în grădină, unde culegea iarbă pentru a hrăni animalele. Un bărbat de 62 de ani, din Rediu-Tătar, a ajuns și el la spital după ce a fost mușcat în timp ce cosea iarba în gradină.

Femeia de 34 de ani a fost mușcată de picior de către un șarpe și a sunat imediat la numărul pentru apeluri de urgență 112, fiind preluată de un echipaj medical și adusă duminică la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iași.

„Pacienta în vârstă de 34 de ani, din localitatea Focuri, a fost adusă la spital după ce a suferit o plagă mușcată de picior, plagă provocată de către un șarpe posibil veninos. Aceasta avea simptomatologie care a debutat la două ore de la mușcătură. Pacientei i-a fost administrat ser antiviperin”, a declarat dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Conform acesteia, femeia a fost internată în Secția de Toxicologie a unității medicale, unde este ținută sub observație.

Femeia le-a povestit medicilor că, în momentul în care a fost mușcată de șarpe, se afla în propria grădină, unde culegea iarbă pentru a hrăni animalele.

De asemenea, un bărbat de 62 de ani, din Rediu-Tătar, județul Iași, a fost mușcat de gamba stângă, prezentând edem local și durere. El era la cosit iarba într-o livadă, moment în care a fost mușcat de șarpe. Medicii i-au administrat tratament cu ser antiviperin și l-au internat pentru supraveghere in Clinica Chirurgicală.

Starea pacienților mușcați de un șarpe veninos este una alterată, ajungând până la comă, febră, tulburări de coagulare în analizele de sânge, puls slab și tensiune mică. Pot apărea probleme care pun viața în pericol.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.