Lacrimile lui Chirica l-au udat pe Maricel Popa!

Lacrimile lui Chirica l-au udat pe Maricel Popa!

Se pare că PSD Iași, în frunte cu Mihai Chirica și Maricel Popa, a ajuns o sursă nesecată de bancuri. Iar tragi-comedia legată de excluderea din partid a primarului Iașiului întrece, deocamdată, imaginația celui mai inspirat scriitor contemporan.

Aflat într-un acces de personalitate, Maricel Popa, președintele interimar al PSD Iași, a decis că a venit momentul să-l dea afară din partid pe Mihai Chirica, primarul Iașiului, #rezistentul din capitala Moldovei. Motivele au fost suficiente și nu are rost să mai revenim asupra lor. Distractiv este, însă, că bărbăția l-a ținut pe Popa exact 2 zile (plus-minus câteva ore). Imediat ce a aflat de excludere, Mihai Chirica a început să verse lacrimi, mai mult sau mai puțin fierbinți, pe la colțuri sau în fața camerelor de luat vederi, fapt care a provocat o criză de hipoactivitate a testosteronului lui Maricel Popa, care, în loc să continue demersurile de destituire a primarului, a oprit întreagă procedură statutară prin amânarea (nedefinită) a ședinței BPJ de joi, 8 februarie.

Ca o paranteză, gurile rele spun de mai mult timp că relația dintre Mihai Chirica și Maricel Popa este, de fapt, una de prietenie, dar cum Liviu Dragnea nu are de unde să știe acest lucru s-a lăsat păcălit de șarada de la Iași. Normal, asta este doar problema lor, însă pe noi continuă să ne distreze modul în care Maricel Popa și Mihai Chirica s-au comportat în aceste zile.

Cel mai distractiv episod al excluderii l-a constituit comunicatul de presă trimis, nu are importanță de cine, din partea Biroului Municipal al „Organizației Municipale Iași a PSD” sau al „Organizației Municipale a PSD Iași” că nici autorul nu a mai știut săracul cum să scrie…

Spicuim câteva mostre de gândire concentrată Sorin Iacoban – Mihai Chirica – Paul Boișteanu și (eventual) Gabriel Harabagiu:

* „Biroul Municipal al Organizației Municipale Iași a PSD, cu participarea președinților Organizațiilor Locale din Municipiul Iași și a consilierilor locali municipali Iași întrunit în ședința extraordinară de astăzi, 7 februarie 2018, a luat la cunoștință din presă despre decizia Comisiei de Etică, Integritate și Arbitraj de la nivelul Organizației Județene a PSD Iași…”, se spune în începutul comunicatului, după care se specifică: „În primul rând, Biroul Municipal al Organizației Municipale Iași a PSD consideră că nu au fost întrunite condițiile prevăzute de statutul partidului pentru luarea deciziilor respective”.

Păi, mai domnilor cuvântători de ocazie, dacă ați aflat din presă, de unde știți dacă au fost sau nu întrunite condițiile statutare? Ați dat în boghi sau v-a zis Baba Vanga?

* „Biroul Municipal al Organizației Municipale Iași a PSD apreciază că sancțiunile sunt neoportune și nedrepte”.

Afirmația asta este de… noaptea minții (pe puțin spus)! De fapt, așa este: Mihai Chirica trebuia dat afară din PSD la începutul anului 2017, după scandalul cu Ordonanța 13 și !

* „… prin coordonarea alegerilor locale din 2016, domnul Mihai Chirica a contribuit decisiv la asigurarea unei majorități atât în Consiliul Local, cât și în Consiliul Județean. Mai mult, în decembrie 2016, și datorită prestației excelente a domnului Mihai Chirica, PSD Iași a obținut, la alegerile parlamentare, cel mai mare număr de senatori și deputați din istorie, cu toate că, în acel moment, partidul încă traversa o criză majoră de imagine”.

Cum să nu râzi în hohote când citești așa ceva? Fiți atenți: „ și datorită prestației excelente a domnului Mihai Chirica”! Da, ce să zicem, dacă nu era Mihai Chirica PSD Iași nu ar fi obținut cel mai mare număr de senatori și deputați din istorie… Eu sunt convins că fără prestația excelentă a lui Mihai Chirica, nici Botoșaniul, nici Suceava, nici Neamțul și nici măcar Timișoara nu ar fi obținut un număr atât de mare de deputați și senatori. De fapt, ce să ne mai ascundem după deget: fără Mihai Chirica, PSD ar fi pierdut alegerile parlamentare și astăzi ar fi fost în opoziție!

* „De-a lungul ultimilor ani, domnul Mihai Chirica s-a implicat activ în viața de partid, depunând eforturi uriașe pentru reformarea partidului și refacerea încrederii cetățenilor în PSD Iași”.

Atât de uriașe au fost eforturile încât Mihai Chirica este asimilat mai mult #rezist decât PSD. Noroc că deputata Cosette Chichirău a declarat clar că nu-l primește pe Chirica în USR că altfel reformarea PSD Iași s-ar fi terminat cu Andrei Postolache șef peste social-democrații din Iași!

* „Considerăm că excluderea domnului Mihai Chirica din partid reprezintă un risc absolut gratuit pentru PSD pentru că face imposibilă o viitoare victorie a acestui partid la alegerile locale din 2020 pentru Primăria Iași”.

Și uite așa cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit, vorba lui Florin Călinescu!

* „De asemenea, excluderea domnului Mihai Chirica transmite un semnal extrem de negativ atât la nivel regional cât și pe plan local…”

Sunt ferm convins că atât Mitică Buzatu de la Vaslui, cât și Dragoș Benea de la Bacău sau Doina Federovici de la Botoșani plâng acum în hohote, recepând în plex semnalul negativ transmis de excluderea lui Mihai Chirica din PSD! Probabil, ar fi plâns și Ionel Arsene dacă ar fi fost în libertate, săracul. Dar, cu toate acestea, cu siguranță l-a lovit și pe el, prin puterea gândului, „semnalul extrem de negativ”!

* „…prin excluderea domnului Mihai Chirica, dezvoltarea Iașului și administrația însăși vor avea de suferit, multe dintre proiectele orașului fiind puse în pericol”.

Care proiecte? Alea care vorbesc de 2 ani despre 3 poduri peste Bahlui în zona Cicoarei și care nu s-au finalizat nici măcar cu o tentativă de poduleț?

* „La rândul său, domnul viceprimar Gabriel Harabagiu nu merită să fie exclus din partidul în care activează de peste 15 de ani”.

15 ani în care a făcut ce pentru Iași? Iar acum, în afară de combinații imobiliare în interes… particular, mai face și altceva?

* „Cât îl privește pe domnul Sorin Iacoban, acestuia nu i se poate imputa decât faptul de a fi unul dintre cei mai activi și implicați membri de partid. Ca deputat de Iași, domnul Sorin Iacoban s-a dovedit un excelent comunicator al partidului și al Iașului…”

Da, cu siguranță atunci când a pus poza cu zvastica pe Facebook a fost unul dintre cei mai buni comunicatori ai PSD Iași. Întrebarea este, normal, de ce Sorin Avram Iacoban nu a fost dat afară din partid atunci, în 2014?

* „Biroul Municipal al Organizației Municipale Iași a PSD nu este de acord nici cu sancționarea cu avertisment a domnilor Paul Corneliu Boișteanu – președintele Organizației Municipale a PSD Iași…”

Ca să înțelegeți, acest comunicat este semnat de Paul Corneliu Boișteanu… Deci, Paul Corneliu Boișteanu scrie în comunicatul semnat de Paul Corneliu Boișteanu că nu este de acord cu sancționarea lui…. Paul Corneliu Boișteanu!!!! Doamne ferește! Mare a grădina PSD la Iași!

Toate aceste citate parcă te fac să-l vizualizezi pe Mihai Chirica stând la o masă, așa micuț cum e el, aplecat peste o coală galbenă de hârtie și, printre șiroaie de lacrimi, scriind acest comunicat, înduioșător pe alocuri, dar plin de penibil în rest. Oricum, important este că și-a atins scopul și l-a mișcat, hormonal, pe prietenul lui, Maricel Popa!

Acesta este comunicatul din care am citat:

„Comunicat de presă – Organizația municipală PSD Iași

Biroul Municipal al Organizației Municipale Iași a PSD, cu participarea președinților Organizațiilor Locale din Municipiul Iași și a consilierilor locali municipali Iași întrunit în ședința extraordinară de astăzi, 7 februarie 2018, a luat la cunoștință din presă despre decizia Comisiei de Etică, Integritate și Arbitraj de la nivelul Organizației Județene a PSD Iași, prin care s-a decis excluderea din partid a domnilor Mihai Chirica – primarul Municipiului Iași, Gabriel Harabagiu – viceprimar al Municipiului Iași, Sorin Iacoban – președinte executiv al Organizației Municipale a PSD Iași, precum și sancționarea cu “avertisment” a domnilor Paul Corneliu Boișteanu – președintele Organizației Municipale a PSD Iași și Gabriel Teodorescu – secretar executiv al Organizației Municipale a PSD Iași.

În primul rând, Biroul Municipal al Organizației Municipale Iași a PSD consideră că nu au fost întrunite condițiile prevăzute de statutul partidului pentru luarea deciziilor respective.

De asemenea, Biroul Municipal al Organizației Municipale Iași a PSD apreciază că sancțiunile sunt neoportune și nedrepte.

Domnul Mihai Chirica în calitatea sa de președinte al Organizației Municipale a PSD Iași a câștigat de o manieră zdrobitoare alegerile pentru Primăria Iași, obținând cel mai mare scor din istoria partidului. În plus, prin coordonarea alegerilor locale din 2016, domnul Mihai Chirica a contribuit decisiv la asigurarea unei majorități atât în Consiliul Local, cât și în Consiliul Județean. Mai mult, în decembrie 2016, și datorită prestației excelente a domnului Mihai Chirica, PSD Iași a obținut, la alegerile parlamentare, cel mai mare număr de senatori și deputați din istorie, cu toate că, în acel moment, partidul încă traversa o criză majoră de imagine.

De-a lungul ultimilor ani, domnul Mihai Chirica s-a implicat activ în viața de partid, depunând eforturi uriașe pentru reformarea partidului și refacerea încrederii cetățenilor în PSD Iași. Astfel, domnul Mihai Chirica a reintrodus dezbaterile interne sincere și a redeschis porțile partidului către personalități ale orașului.

Considerăm că excluderea domnului Mihai Chirica din partid reprezintă un risc absolut gratuit pentru PSD pentru că face imposibilă o viitoare victorie a acestui partid la alegerile locale din 2020 pentru Primăria Iași. PSD Iași nu-și permite să piardă primăria celui de-al doilea oraș al României. De asemenea, excluderea domnului Mihai Chirica transmite un semnal extrem de negativ atât la nivel regional cât și pe plan local membrilor și simpatizanților de partid, inoculând ideea că oricine își permite să aibă inițiativă poate fi oricând scos pe ușa din dos a PSD. Acest lucru va produce dezamăgire și confuzie în rândul tuturor celor care iubesc acest mare partid. Nu în ultimul rând, prin excluderea domnului Mihai Chirica, dezvoltarea Iașului și administrația însăși vor avea de suferit, multe dintre proiectele orașului fiind puse în pericol.

La rândul său, domnul viceprimar Gabriel Harabagiu nu merită să fie exclus din partidul în care activează de peste 15 de ani. O asemenea decizie este cu atât mai nedreaptă cu cât domnul Gabriel Harabagiu nu a fost niciodată sancționat pe linie de partid, fiind întotdeauna un membru de partid loial și disciplinat. Ca și în cazul domnului primar Mihai Chirica este total nepotrivit pentru PSD Iași să renunțe la funcția de viceprimar într-un moment în care Iașul este considerat unul dintre cele mai dinamice și mai ofertante orașe ale României.

Cât îl privește pe domnul Sorin Iacoban, acestuia nu i se poate imputa decât faptul de a fi unul dintre cei mai activi și implicați membri de partid. Ca deputat de Iași, domnul Sorin Iacoban s-a dovedit un excelent comunicator al partidului și al Iașului, făcând cunoscute problemele orașului și județului în plenul Parlamentului și căutând soluții pentru rezolvarea lor. Ne permitem să dăm afară astfel de oameni?

Biroul Municipal al Organizației Municipale Iași a PSD nu este de acord nici cu sancționarea cu avertisment a domnilor Paul Corneliu Boișteanu – președintele Organizației Municipale a PSD Iași și Gabriel Teodorescu – secretar executiv al Organizației Municipale a PSD Iași. Atât domnul Paul Corneliu Boișteanu cât și domnul Gabriel Teodorescu au o imagine deosebit de bună atât în cadrul partidului cât și în interiorul comunității ieșene. A sancționa astfel de oameni înseamnă a pedepsi tot ce are mai de calitate PSD Iași.

Având în vedere toate aspectele de mai sus

Biroul Municipal al Organizației Municipale Iași a PSD, cu participarea președinților Organizațiilor Locale din Municipiul Iași și a consilierilor locali municipali Iași întrunit în ședința extraordinară de astăzi, 7 februarie 2018, solicită în numele membrilor și simpatizanților de partid respingerea recomandărilor Comisiei de Etică, Integritate și Arbitraj de la nivelul Organizației Județene a PSD, revenirea la un dialog onest si constructiv între toate organizațiile partidului, precum și o mai strânsă colaborare între toate organizațiile PSD Iași pentru a duce la bun sfârșit marile proiecte ale municipiului Iași și județului Iași.

PAUL CORNELIU BOIȘTEANU

Președinte PSD Municipiul Iași”

Un comentariu la "Lacrimile lui Chirica l-au udat pe Maricel Popa!"

 1. bic   28/04/2018 at 11:11 pm

  Lacrimile lui chirica l au udat pe maricel popa.
  Daca primarul plinge e bine poate plinge in special de bucurie.

  Mesajul e ca fapt divers.
  Cu siguranta lacrimile rominilor vor uda mormintul lui ceausescu.
  Oamenii din rominia l au iubit il iubesc si l vor iubi pe ceausescu.Datorita lui ceausescu s au nascut copii tarii.Oamenii care azi l au uitat pe ceausescu.

  Răspunde

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.