Lansare de gală de ziua renumitului profesor ieșean Stelian Dumistrăcel

Lansare de gală de ziua renumitului profesor ieșean Stelian Dumistrăcel

Sâmbătă, 19 august, va fi lansat un volum omagial dedicat profesorului Stelian Dumistrăcel.

Volumul va apărea sub egida Asociației Studenților Jurnaliști, la editura Adenium, cu sprijinul revistei „Timpul”, și va conține 30 de scrisori ale cunoscutului profesor ieșean către „Timpul” – anume articole din domeniul lingvisticii, capitole cu texte omagiale de la colegi, studenți, specialiști, precum și fotografii, note biografice și bibliografice.

„Cartea vine ca o mulțumire din partea Asociației Studenților Jurnaliști pentru întreaga activitate a profesorului cu și pentru studenții de la Jurnalism. Lansarea volumului este preconizată pentru data de 19 august, chiar în ziua în care domnul profesor va împlini 80 de ani”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Cercetător științific în cadrul Academiei Române – Filiala Iași, renumitul profesor este doctor în filologie din 1974, cu teza „Neologismul în graiurile populare româneşti, pe baza Atlasului lingvistic român”.

Specialist cu preocupări şi publicaţii în domeniile dialectologie, etnolingvistică, sociolingvistică, psiholingvistică, frazeologie și pragmatică lingvistică, Stelian Dumistrăcel este din 2010 membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Intitulat „Împotriva derivei”, volumul va fi lansat sâmbătă, 19 august, de la ora 17:00, la librăria Cărturești din Palas Mall.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.