Lanț uman la Iași pentru autostradă

Lanț uman la Iași pentru autostradă

Reprezentanții Asociației „Împreună pentru autostrada Iași – Tg. Mureș“ au anunțat organizarea celui mai mare lanț uman care s-a creat vreodată în Iași.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, în scopul de a atrage atenția asupra proiectului de construire a autostrăzii Iași – Târgu Mureș.

„Suntem datori să luptăm cu politicienii, până când vocile noastre vor fi auzite și respectate. Trebuie să ne manifestam tot mai aprig dorința ca autostrada care desparte Moldova de restul țării să fie construită în cel mai scurt timp. Moldovenii nu mai tolerează politicieni care vorbesc de 20 de ani despre autostrada Iași-Târgu Mureș, fără să facă vreodată un pas concret către construirea ei. De aceea, Grupul de inițiativă civică Împreună pentru autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș a cerut, în scris, un angajament din partea a 94 de parlamentari conform căruia se obligă ca, prin prisma funcției, să faciliteze demararea și desfășurarea proiectului de mare anvergură de care Moldova are atâta nevoie. Pe 4 noiembrie, ziua în care vom forma lanțul uman de-a lungul străzilor care unesc zonele Tudor Vladimirescu și Podu Roș, Grupul de inițiativă civică Împreună pentru autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș va lansa caravana strângerilor de semnături pentru inițierea unui proiect de lege privind construirea autostrăzii. Va fi primul pas de acest gen făcut de societatea civilă din Iași“, susțin organizatorii.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.