Liberalii anunță câștigarea unui proces cu Mihai Chirica: „Trei ani de zile primarul Chirica a ținut proiectele noastre în sertar!“

Liberalii anunță câștigarea unui proces cu Mihai Chirica: „Trei ani de zile primarul Chirica a ținut proiectele noastre în sertar!“

Consilierii locali ai PNL Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat au câștigat un nou proces împotriva Primăriei Municipiului Iași, obținând punerea pe ordinea de zi a 40 de propuneri de hotărâri de Consiliu Local care au fost ignorate de către Primarul Mihai Chirica. Procesul a fost intentat în anul 2017 deoarece Chirica a refuzat, de la începutul mandatului său, în 2016, să introducă pe ordinea de zi a ședințelor de CL proiectele inițiate de liberali.

Dosarul a fost înregistrat cu nr. 10183/99/2017 la Tribunalul Iași, iar pe 15 mai 2017 Curtea de Apel a pronunțat o sentință în favoarea celor doi consilieri ai PNL. Astfel, executivul Primăriei este obligat de instanță să supună dezbaterilor și votului proiectele ignorate până acum.

„Această nouă decizie a instanței confirmă ceea ce spun de multă vreme: în fruntea Primăriei s-au cocoțat oameni certați și cu legea, și cu bunul-simț. Unde s-a mai pomenit ca aleșii locali să își caute dreptatea în instanță pentru a-și exercita mandatul pentru care au primit voturi din partea cetățenilor, fie că vorbim de accesul de informațiile de interes public, fie că vorbim despre dezbaterea inițiativelor pe care aceștia le au? Trei ani de zile primarul Chirica a ținut proiectele noastre în sertar! Indiferent de majoritatea largă care îl susține pe «primarul dizident la putere», respectiv de către toți consilierii PSD și ALDE cu care conduce nestingherit orașul, a abuzat de funcție pentru a ignora total opoziția nu poate fi acceptat într-un stat care se pretinde democratic! Mihai Chirica este democrat doar în fața microfoanelor presei!”, a spus Marius Bodea, președintele organizației municipale PNL Iași.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.