Liberalii l-au prins pe primar cu minciuna!

Liberalii l-au prins pe primar cu minciuna!

Consilierul local PNL Vlad Ghizdovăț a prezentat joi, 21 septembrie, încă o dovadă a faptului că primarul Mihai Chirica a mințit cu privire la urgența stabilirii amplasamentului Spitalului Regional de Urgență Iași.

Joi, 21 septembrie a.c., „Guvernul României a adoptat o hotărâre prin care terenul situat în zona Moara de Vânt a trecut în administrarea Ministerului Sănătății, în vederea construirii Spitalului Regional de Urgențe Iași.

Prin urmare, au trecut aproape 10 luni de când a fost adoptată HCL 373 din 25 noiembrie 2016, privind transmiterea terenului din Moara de Vânt din domeniul public al Municipiului Iași și administrarea CL Iași în domeniul public al Statului și administrarea Ministerului Sănătății. La acea vreme, primarul Mihai Chirica a insistat, de nenumărate ori, asupra urgenței adoptării acestei HCL, spunând că, dacă nu se acționează imediat, Iașul riscă să piardă demararea proiectului construirii Spitalului Regional.

Iată cum, apelând la minciuni, Mihai Chirica a încercat, și în mare parte a reușit, să oprească orice dezbatere cu privire la cea mai bună variantă de amplasare a Spitalului Regional. Mai mult, acesta a acuzat consilierii liberali că se opun acestui proiect. Nimic mai fals! Noi, consilierii liberali, am atras atenția de nenumărate ori că locația din Moara de Vânt este o variantă total nepotrivită.

Tocmai pentru că ne dorim ca acest proiect să fie unul de succes, am încercat prin toate mijloacele să solicităm o dezbatere amplă, cu specialiști din domeniul sănătății și nu numai, pentru a găsi varianta cea mai bună. Dar, prin minciunile vehiculate în mod repetat în spațiul public, Mihai Chirica a indus ideea urgentării luării deciziei cu privire la amplasamentul SRU.

La 10 luni de la adoptarea HCL 373, nu putem decât să ne întrebăm: care a fost această urgență?! Putem doar presupune că, în luarea atât de rapid a acestei decizii, fără o analiză pertinentă, pentru primarul și majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Local au primat alte interese decât cele ale comunității ieșene (ca, de exemplu, cele imobiliare?). Din păcate, de abia în momentul în care Spitalul Regional va fi funcțional, se va vedea cu adevărat cât de greșită a fost soluța celor care conduc astăzi Iașul. Când zeci de ambulanțe vor traversa orașul dintr-un capăt în altul, când timpii de intervenție la urgențe majore vor fi crescuți datorită infrastructurii rutiere din zona Spitalului, când se va limita dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași, toți ieșenii vor simți pe propria piele decizia eronată a Primarului Chirica și a consilierilor săi”, spune consilierul liberal.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.