Liderul presei ieşene a ajuns să copieze de pe bloguri

Liderul presei ieşene a ajuns să copieze de pe bloguri

Faptul că presa ieşeană nu mai e ceea ce a fost odată este cunoscut. Însă, să te intitulezi în continuare „Liderul presei ieşene” când, de fapt, eşti la furat în privinţa informaţiilor pe care le publici este, de acum, o batjocură la adresa celor care încă te mai citesc.

Ziarul de Iaşi, căci despre el este vorba, a publicat pe 4 mai un text intitulat „Primăria plantează copaci, E.On îi scoate a doua zi din rădăcini”, semnat A.A. (în print) şi însoţit de poze. Însă, ce să vezi, exact acelaşi text a fost publicat pe 1 mai pe un blog (cityzen.ro), cu titlul „E.ON A DISTRUS PARŢIAL DOUĂ SPAŢII VERZI RECENT REFĂCUTE”, semnat Alex Andrei şi însoţit de o galerie foto impresionantă. Dincolo de „coincidenţa” A.A. – Alex Andrei, nu putem totuşi să nu semnalăm că „liderul” a ajuns să trăiască din resturile publicate pe bloguri obscure. Faptul că textul este puţin modificat, nu schimbă cu nimic datele problemei. Iar în cazul în care e vorba despre acelaşi autor, ce să mai spunem… bravo păcălitorului, ghinion păcălitului!

Să publici un text la 3 zile distanţă după ce el a apărut pe un blog este, într-adevăr, o dovadă de maximă competenţă jurnalistică, pentru care îi felicităm pe cei de la Ziarul de Iaşi.

zdi-1zdi-2

Un comentariu la "Liderul presei ieşene a ajuns să copieze de pe bloguri"

  1. rewfs   04/05/2016 at 12:30 pm

    e acelasi autor

    Răspunde

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.