Lipsă totală de interes din partea medicilor pentru Comisia de Disciplină

Lipsă totală de interes din partea medicilor pentru Comisia de Disciplină

Doar 10% dintre medicii ieșeni au participat în perioada 18-20 septembrie, la primul tur de alegeri pentru componenţa Comisiei de Disciplină de la Colegiul Medicilor. În aceste condiții, alegerile vor fi repetate în al doilea tur, care va avea loc în perioada 1-3 octombrie.

Pentru a putea fi validate din primul tur, trebuia ca două treimi dintre medicii ieșeni.

Pentru Comisia de Disciplină de la Colegiul Medicilor și-au depus candidaturile 22 de medici primari de la unităţile sanitare din oraş, una dintre cerinţe fiind ca viitorul membru al comisiei să fie medic primar şi să nu aibă sancţiuni.

Printre medicii care şi-au depus candidaturile se numără Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi, Gabriel Dimofte, directorul medical al Institutului Regional de Oncologie, Ioana Grigoraş, şefa Clinicii ATI de la IRO, Bogdan Doroftei, directorul medical al Maternităţii „Cuza Vodă“ sau Bogdan Novac, medic primar urolog la Spitalul „Parhon“.

Dintre cei 22 de candidaţi care şi-au manifestat intenţia, vor fi aleşi 9 care se vor ocupa de cazurile de malpraxis din sistemul medical ieşean, dar şi de alte sesizări sau plângeri formulate de pacienţi sau de aparţinătorii acestora.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.