Liviu Dragnea duce PSD spre autodesfiinţare

Liviu Dragnea duce PSD spre autodesfiinţare

În cadrul unei conferinţe susţinute astăzi, 28 ianuarie, Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a anunţat că partidul său va putea încheia alianţe electorale doar cu UNPR şi ALDE, dar numai şi numai în cazul în care se va ajunge la un acord în acest sens. De asemenea, el a mai spus că în cazul în care se va modifica legea privind alegerea primarilor, PSD va boicota alegerile locale!

Liviu Dragnea a reiterat intenţia PSD de a boicota alegerile locale, în cazul schimbării „abuzive şi nedemocratice” a legii prin care sunt aleşi primarii din ţară, anunţând că decizia a fost votată şi în Comitetul Executiv al partidului. Am discutat şi despre acţiunea profund nedemocratică iniţiată de PNL şi de presiunile pe care PNL le exercită asupra Guvernului apolitic pentru a modifica legea alegerilor locale. „Decizia noastră e foarte clară. În cazul în care, prin mijloace abuzive şi nedemocratice, s-ar putea schimba această lege, PSD nu va participa la alegerile locale. Guvernul nu are de ce să devină instrumentul PNL. Dacă se schimbă legea, pur şi simplu nu participăm. De asemenea, să discutăm despre poziţia noastră faţă de această năstruşnicie a liberalilor cu legea în două tururi pentru primari. Două tururi vor astăzi, mâine s-ar putea să dorească trei tururi. (…) Noi riscăm foarte mult să aruncăm ţara în aer. România acum reprezintă o insulă de stabilitate apreciată de absolut toată lumea în zonă şi pentru Primăria Capitalei, oamenii ăştia sunt în stare să tulbure această stabilitate care ne este foarte benefică. Nu cred că guvernul îşi permite instabilitate în ţară. Dacă cineva vrea ca cel mai mare partid din ţară să nu participe la alegeri, atunci aşa o să fie. (…) Ştiţi câte tururi sunt în Statele Unite? Un singur tur. E o ţară democratică. Noi câştigăm şi în 4 tururi. În primul tur sunt voturi pozitive, în al doilea tur sunt negative. Nu are nimeni adevărul absolut. Nu e o soluţie la nivel mondial. Dacă în aprilie vine cineva de la PNL şi spune să modificăm din noi, apoi cu o săptămână înainte. Ce facem?”, a spus Dragnea în cadrul conferinţei de presă.

Votată sau nu în Comitetul Executiv al partidului, eventuala decizie de a boicota alegerile locale nu face face altceva decât să pună sub semnul întrebării existenţa viitoare a PSD. Fără vreun primar în ţară, PSD va pierde şi alegerile parlamentare din toamnă, ceea ce va duce la desfiinţarea partidului.

Să fie acesta preţul pe care Liviu Dragnea trebuie să-l plătească pentru a scăpa de condamnarea din dosarul „Refendumul”?

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.