Liviu Dragnea, întrebat dacă primarul Iaşiului este omul SIE: „Categoric, da”! Cine mai are curajul să vorbească acum cu Mihai Chirica?

Liviu Dragnea, întrebat dacă primarul Iaşiului este omul SIE: „Categoric, da”! Cine mai are curajul să vorbească acum cu Mihai Chirica?

Totul a pornit de la dezvăluirile apărute pe riseproject.ro. Site-ul a publicat conversaţiile interne purtate, pe Whats App, de liderii PSD în perioada OUG 13, în contextul protestelor din luna februarie 2017. Dintre toţi cei trecuţi pe lista riseproject.ro, cel mai prost a ieşit primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica!

Liviu Dragnea, pe Whats App, aşa cum apare pe site-ul riseproject.ro: „Vreau să atrageţi toţi membrii de partid, fără Chirica de la Iaşi. Că e omul SIE. Nu v-am zis până acum. Şi câte spune în stânga şi-n dreapta, instigă”!

Această afirmaţie a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, poate explica tot comportamentul avut de Mihai Chirica în perioada protestelor împotriva OUG 13 (ieşirea lui în stradă, declaraţiile critice la adresa PSD, încercarea eşuată de miting de susţinere, încercarea de „Je suis Chirica” etc).

Culmea este că atunci când a fost întrebat de această „acuzaţie” a lui Dragnea, Mihai Chirica nu a negat: „Oricare cetăţean al României care îşi iubeşte ţara ar fi încununat de onoare dacă ar putea să facă ceva pentru ţara lui. Că face parte din SIE, cu atât mai mult. Eu, în momentul de faţă, am un singur pact: pactul cu ieşenii, pe care l-am semnat aproape în alb, urmând să-mi duc misiunea până la capăt aici. Eu îmi iubesc oraşul şi ţara, iar de la aceste două premise plec în orice demers pe care îl fac. Dacă cineva poate să înţeleagă acest lucru, este bine, dacă nu, este mai puţin relevant. (…) Serviciile române de informaţii, indiferent unde sunt ele, sunt instituţii ale statului care trebuie respectate, pentru că de ele depinde siguranţa noastră. Faptul că la noi nu sar bombe pe stradă, faptul că la noi nu umblă descreieraţi cu cuţite tăind gâtul la trecători, la turişti, se datorează şi acestor servicii de informaţii care stau şi veghează la siguranţa României şi a cetăţenilor”, a declarat primarul Mihai Chirica, conform Ziarul de Iaşi.

Exact în ziua în care Mihai Chirica făcea aceste declaraţii, Liviu Dragnea susţinea afirmaţia anterioară despre primarul Iaşiului, la Antena 3, în emisiunea Sinteza zilei: „Eu am spus-o şi la Bacău… Am spus-o în glumă, dar a fost o glumă serioasă… Când am fost la inaugurarea unei investiţii pe care eu am început-o pe când eram ministru… Mă întrebau cu serviciile, cu acoperiţii, cu SRI…. Nu avem nevoie de asta, pentru că noi suntem deschişi… deci, noi avem toate serviciile reprezentate în partid”.

Ca o paranteză, Liviu Dragnea a fost la Bacău pe data de 19 mai 2017, pentru a inaugura Secţia de Radioterapie a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Dialogul dintre realizatorul Antena 3 Mihai Gâdea şi Liviu Dragnea, pe tema Mihai Chirica, a continuat:

Mihai Gâdea: „Pe ce vă bazaţi când spuneţi despre primarul de la Iaşi că ar fi omul SIE?”

Liviu Dragnea: „Asta, îmi cer scuze, nu pot să o spun…”

M.G.: „Dar aveţi această informaţie…”

L.D.: „Categoric, da!”

M.G.: „Ar fi legal să aibă serviciile secrete primari de municipii?”

L.D.: „Categoric, nu! Din câte ştiu eu, nu!”

M.G.: „Mai aveţi şi alţii?”

L.D.: „Hai să termin evaluarea şi vedem…”

Este inutil să mai comentăm ceva, însă o întrebare ne frământă, totuşi: dac Liviu Dragnea are dreptate şi Mihai Chirica este „omul SIE”, cine mai are curajul să vorbească acum cu primarul Iaşiului?

P.S. Îi mai răspunde cineva la telefon lui Mihai Chirica?

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.