Locuitorii de la bloc vor plăti mai scump apa decât cei care stau la casă

Locuitorii de la bloc vor plăti mai scump apa decât cei care stau la casă

În urma reuniunii membrilor Asociaţiei Regionale a Serviciilor de Apă Canal (ARSAC) Iaşi s-a stabilit ca ieşenii care locuiesc la bloc vor plăti serviciile de canalizare pentru o cantitate egală cu cea a apei furnizate. Cei care locuiesc la casă vor plăti o factură la canalizare mai mică cu 80% din consumul total de apă, faţă de 100 % acum.

Altfel spus, la un consum lunar de 10 metri cubi de apă, titularul de contract individual va plăti canalizare pentru 8 metri cubi, în timp ce un locatar de la bloc va plăti acest serviciu pentru 10 metri cubi. Decizia a fost luată în urma votulu icelor 106 membri ai asociaţiei – respectiv reprezentanţii celor 98 de primării din judeţ, plus cel al Consiliului Judeţean, plus ai şase primării din judeţul Neamţ şi al uneia din Vaslui.

Directorul Apavital Iași, Ion Toma, susține că ieșenii care îşi udă grădinile sau îşi adapă animalele ar putea plăti şi mai puţin dacă gospodăria este dotată cu un contor pasant: proprietarul va achita doar consumul de apă, iar pentru serviciile de canalizare va fi luată în calcul diferenţa până la consumul general.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.