Locuri de muncă disponibile în străinătate pentru botoșăneni

Locuri de muncă disponibile în străinătate pentru botoșăneni

Botoşănenii care doresc să muncească în străinătate au la dispoziţie peste 2.000 de locuri de muncă în diferite ţări din Uniunea Europeană. Acestea sunt oferite de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoșani, în colaborare cu reţeaua EURES.

Sute dintre posturi sunt în Germania, angajatorii nemţi căutând electricieni, instalatori, lăcătuşi, sudori, curieri dar şi personal pentru curăţenie. Pentru curieri salariul oferit este de 1.900 de euro, iar pentru electricieni şi instalatori este de 10,50 euro pe oră. Pentru majoritatea locurilor de muncă sunt necesare cunoştinte medii de limba germană şi sunt oferite bonusuri de 25% pentru orele suplimentare lucrate.

În Marea Britanie se caută muncitori în industria piscicolă, pentru care se oferă între 300 şi 400 de lire pe săptămână şi infirmieri pentru care se oferă 9,30 lire brut pe oră. Se oferă şi cazare contra cost. Se caută şi sute de muncitori în agricultură, unde se oferă 40 de euro pe zi şi se oferă gratuită.

De asemenea în Irlanda se caută îngrijitori persoane, se cere engleză nivel mediu, şi se oferă un salariu cuprins între 7,83 şi 8,50 lire pe oră, cazarea fiind plătită parţial pentru primele 6 luni.

Printre ţările care mai caută forţă de muncă se numără şi Norvegia, Olanda, Polonia şi Letonia.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.