Locuri de muncă în Israel

Locuri de muncă în Israel

Muncitorii calificaţi în construcţii pot obţine contracte de muncă în Israel, prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Cetăţenii români pot obţine locuri de muncă în construcţii, în Israel. Angajarea se face în baza Protocolului privind recrutarea muncitorilor români pentru lucrări temporare în domeniul construcţiilor în Statul Israel, încheiat la 24 iunie 2014 între Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice din România şi Ministerul Afacerilor Interne din Israel. Protocolul este pus în aplicare de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din România şi Autoritatea pentru Populaţie, Emigrare şi Frontieră din Israel.

Persoanele interesate trebuie să aibă calificare/experienţă în meseriile:

dulgheri pentru cofraje de construcţie industrializată (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie);

fierari – betonişti, îndoirea fierului (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie);

zidari – faianţari, acoperirea podelelor şi pereţilor cu faianţă (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie);

zidari – tencuitori pentru lucrări de tencuit.

Cei interesaţi trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

să nu fi lucrat anterior în Israel sau sa fi muncit legal în Israel pentru o perioadă de cel puţin doi ani, pe în baza unei vize şi a unui permis de muncă în domeniul construcţiilor, dar au părăsit permanent Israelul cu cel puţin patru ani înainte de solicitarea curentă şi nu au încălcat, în timpul şederii lor în Israel, condiţiile stabilite de permisele şi vizele de muncă;

să nu aibă rude de gradul I care lucrează deja în această ţară, cu excepţia fraţilor;

să nu aibă cazier judiciar;

să fie apţi psihic şi fizic de muncă intensă în condiţiile climatice specifice statului de destinaţie, inclusiv muncă la înălţime şi manipulare de greutăţi;

să nu sufere de anumite boli cronice.

Contractele de muncă se încheie pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire până la o durată maximă de 63 luni. Salariu lunar minim brut estimat este de 1.540 dolari americani.

Persoanele interesate se pot înscrie la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă sau a municipiului Bucureşti din raza de domiciliu, cu următoarele documente:

– cerere tip;

– curriculum vitae;

– declaraţie – tip;

– copie Carte de identitate;

– copii ale actelor de studii şi de calificare (toate paginile scrise), după caz;

– copii ale documentelor care atestă experienţa, vechimea în muncă, după caz;

Informaţii legate de cazare, asigurare medicală, transport, viză, modalitatea de recrutare, cheltuieli ocazionate de procesul de recrutare, condiţii de muncă şi de viaţă etc. se găsesc pe pagina web a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă – www.anofm.ro.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.