Lucia di Lammermoor la Opera din Iaşi

Lucia di Lammermoor la Opera din Iaşi

Opera Naţională Română Iaşi vă invită sâmbătă, 09 ianuarie 2016, la o seară eveniment.

Începând cu ora 17:30, maestrul Andrei Şerban va susţine o conferinţă de presă la care are acces şi publicul. Împreună cu Mihaela Marin va lansa albumul bilingv „Regia de operă. Gânduri şi imagini”, urmând ca de la ora 18.30 să aibă loc spectacolul „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, în regia maestrului. După spectacol, regizorul Andrei Şerban vaprimi Titlul de „Cetăţean de onoare al Municipiului Iaşi”.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim (Premiul pentru cel mai bun dirijor al stagiunii 2014-2015 la Gala Premiilor Operelor Naţionale, Iaşi, 2015). Decorul este creat de Octavian Neculai, iar costumele poartă semnătura Liei Manţoc.

Poate din toate spectacolele mele de operă, Lucia a fost cel mai controversat. Evoluţia oricărei montări care rupe tradiţia e menită să înfrunte tot felul de furtuni. Spectatorii specialişti de operă sunt în majoritate destul de conservatori, căci admiră tradiţia şi acceptă doar ce e cunoscut, sau mai bine zis ce vor ei să recunoască, dar refuză de la început ce e diferit. Poţi să-i surprinzi, dar surpriza trebuie să fie una relativă, le trebuie mult timp ca să se obişnuiască. Pe drept cuvânt spunea Nietzsche că alegem din obişnuiţă şi comoditate să ne placă doar ceva cu care suntem familiari. Nu suntem liberi, dar suntem comozi. Doar că la Bayreuth, la fel şi la Bastille, toate reluările care au urmat au schimbat treptat atitudinea publicului. După 20 de ani, Lucia, când încă se reia, se joacă cu casa închisă şi asta demonstrează că felul în care am interpretat povestea, pe cât de şocant şi radical părea la premieră, avea sens, nu era doar un fel de a epata de dragul originalităţii. Versiunea Luciei ieşene continuă ideea celei de la Opera Bastille din Paris, deşi există diferenţe clare, atât în costume (epoca s-a schimbat) cât si în decor. şi cu alţi interpreţi şi dirijori, spectacolul devine oricum altul”, declară maestrul Andrei Şerban.

Din distribuţie fac parte:

Lucia – Lăcrămioara-Maria Hrubaru-Roată (Premiul pentru cel mai bun debut feminin al stagiunii 2013-2014 / Premiul pentru cel mai bun debut feminin al stagiunii 2014-2015)

Enrico – Jean Kristof Bouton

Edgardo – Florin Guzgă (Premiul pentru cel mai bun debut masculin al stagiunii 2014-2015)

Arturo – Andrei Fermeşanu

Raimondo – Dan Popescu (Opera Braşov)

Alisa – Maria Macsim Nicoară

Normanno – Andrei Apreotesei

Biletele se pot achiziţiona de la Agenţia Operei (0332.888.448) şi online.

Pentru achiziţionarea online a biletelor trebuie să urmaţi următorii pasşi:

accesaţi „EVENIMENTE” din partea superioară a paginii www.operaiasi.ro

creaţi un cont valid

achiziţionaţi biletul

Preţurile variază în funcţie de locurile din sală între 10 şi 60 de lei.

Locurile cu preţ redus 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari se vând doar la balcon, în limita locurilor disponibile.

Accesul copiilor sub 7 ani la acest spectacol este strict interzis.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.