Lumină pentru Bucovina

Lumină pentru Bucovina

Campania „Lumină pentru România” a Asociaţiei Free Mioriţa continuă împreună cu Mercedes-Benz Financial Services printr-o amplă acţiune în Bucovina.

Între 19 şi 23 aprilie, Free Mioriţa şi Mercedes-Benz Financial Services vor aduce lumină în casele a 5 familii. Este deja al treilea an de parteneriat pentru campania „Lumină pentru România”, iar scopul acesteia este de a descoperi şi a aduce lumină în casele celor care nu au curent electric.

Comuna Izvoarele Sucevei este situată „unde se agaţă harta-n cui”, în nordul ţării, chiar la graniţa cu Ucraina. În dulcea Bucovină, casele sunt împrăştiate între Obcinele Feredeului şi Mestecăniş, iar aproape 40 dintre ele nu sunt racordate la reţeaua de electricitate. Planurile de extindere a reţelei şi racordare a caselor au fost puse în aşteptare, autorităţile invocând lipsa banilor şi impedimente tehnice.

Uitaţi de autorităţi, viaţa oamenilor este iluminată de o lampă, o lumânare sau de o lanternă. Fără televizor, cu telefoanele încărcate când coboară în sat, oamenii nu au acces la educaţie, informare sau servicii de urgenţă. Până acum, Free Mioriţa a iluminat 4 şcoli, 78 de familii şi 2 biserici din 14 judeţe ale României.

Scriem un nou episod din campania Lumină pentru România. De data aceasta vom merge în Bucovina, alături de voluntarii de la Mercedes-Benz Financial Services. Împreună vom face lumină la 5 gospodării în care trăiesc 30 de oameni, din care 13 copii. Va fi din nou o acţiune grea, cu acces dificil la casele situate la o altitudine de peste 1.000 metri. Vom transporta pe drumuri de munte, cu maşini de off-road şi faetoane, peste 400 de kilograme de echipamente şi materiale. Vom instala 5 sisteme fotovoltaice care le vor da oamenilor lumină şi energie pentru telefon şi televizor”, declară Iulian Angheluţă, coordonatorul campaniei Lumină pentru România.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.