Luminiţa îşi ia zborul din sânul lui Avram

Luminiţa îşi ia zborul din sânul lui Avram

Cunoscută în lumea ieşeană mai ales în calitatea sa de bucătăreasă a PSD (vezi plăcintele, sarmalele şi fasolea de pe 24 ianuarie, 16 octombrie şi 1 decembrie), Luminiţa Munteanu (actual director DAC – Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi) s-a decis să ia viaţa în pieptu-i de aramă (vorba povestitorului).

Adică, sătulă să tot fie vioara a doua, după lungi consultări şi genţi izbite pe spatele interlocutorului (!) Luminiţa a luat măreaţa hotărâre de a se desprinde de „sânul lui Avram” Sorin Iacoban şi de a-şi anunţa candidatura pentru un post de deputat în Colegiul 10 Tătăraşi. Ca o paranteză, expresia „a trăi ca în sânul lui Avram” este foarte veche şi înseamnă „a trăi fericit”, „a trăi ca-n paradis” (vezi şi Evanghelia după Luca c.XVI, v. 22 şi 23). Şi tot ca o paranteză, nu prea înţelegem de ce renunţă la fericire pentru o funcţie pe care s-ar putea sau nu să o obţină! Dar asta nu e treaba noastră, aşa că, după cu spuneam, Luminiţa s-a apucat de tras sfori. Mai în stânga, mai în dreapta… poate, poate se vor rezolva lucrurile. Mai ales că Daniel Mătăsaru, posibilul ei concurent pe Colegiul 10 din partea PSD Iaşi, tocmai a fost curentat puţin în presa locală, dornică să afle de unde a avut el bani să-şi ridice ditamai viloiul pe un teren de 1.000 de metri pătraţi.

Deci, Luminiţa este pusă pe treabă. Nu degeaba a frământat atâţia ani la sarmale şi a fiert la fasole, merită şi ea mai mult. Noi o înţelegem perfect şi o susţinem în demers, mai ales că femeia ştie ce înseamnă o campanie electorală şi cam cât costă (unii zic 50.000 de franci elveţieni, împrumutaţi)! Dar, i-am sugera totuşi să încerce pe Colegiul 9, Dacia – Alexandru cel Bun, de unde o poate da mult mai uşor la o parte pe Cristina Nichita. Cu Mătăsaru, cică, lupta ar putea să fie oleacă mai grea!

Pe de altă parte, oricât ne-ar plăcea să o vedem pe Luminiţa deputat, nu putem să nu deplângem totuşi faptul că nu va mai avea cine să ne facă sarmale şi să ne fiarbă fasole!

Zilele următoare vă vom informa şi despre planurile de preamărire ale lui Avram Sorin Iacoban!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.